Американският посланик в Скопие Анджела Агелер съобщи, че властите във

...
Американският посланик в Скопие Анджела Агелер съобщи, че властите във
Коментари Харесай

САЩ: Корупцията в РСМ е ужасяваща, ще има още лица в черния списък

Американският дипломат в Скопие Анджела Агелер заяви, че управляващите във Вашингтон ще включат още лица от районен съд Македония в " черния лист " заради огромната корупция в страната,предаде БГНЕС от Скопие.

Днес Агелер разяснява изказванията на някогашния вицепремиер Кочо Ангюшев, че ще апелира решението на Държавния департамент, който го сложи в санкционния лист поради " огромна корупция ".

" Уверявам ви, че ще има и други имена в листата. Няма съответна времева рамка по кое време те ще бъдат глобени. " - сподели Агелер и добави, че в страната има " зараза от корупция ", която би трябвало да бъде предотвратена.

Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи на 5 ноември, че слага в " черния лист " Кочо Ангюшев.

Ангюшев е вицепремиер по икономическите въпроси на РСМ от 2017 до 2020 година Той е определян за един от петте най-богати македонци като притежател и изпълнителен шеф на групата Феро Инвест и завода БРАКО.

Агелер разгласи същия ден, че глобите против Ангюшев са следващото доказателство, че Съединени американски щати ще продължат да глобяват корумпираните лица в страната и района, без значение от тяхната позиция, политическа принадлежност или времето на осъществяване на закононарушението.

" Ще последват още глобени, само че е реалност, че нашите старания и нашите наказания не могат да оправят корупционната зараза в Северна Македония ", означи тя.

Ангюшев сподели, че е сюрпризиран от решението и ще апелира.

" Категорично отхвърлям всички подозрения, изразени в документа, оповестен от уважаемия Държавен департамент, и желая да оповестя, че ще апелирам решението и ще употребявам всички правни средства в моя отбрана ", уточни той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР