Американският музикант, продуцент и дизайнер Фарел Уилямс беше обявен за

...
Американският музикант, продуцент и дизайнер Фарел Уилямс беше обявен за
Коментари Харесай

Фарел Уилямс поема модна къща Louis Vuitton

Американският музикант, продуцент и дизайнер Фарел Уилямс беше разгласен за правоприемник на починалия Върджил Абло като артистичен шеф, отговарящ за линията мъжки сбирки на фешън къща Louis Vuitton, заяви Би Би Си. Абло бе на тази позиция от 2018 година, само че умря от онкологично заболяване през ноември 2021-ва, едва навършил 41.

„ Louis Vuitton има удоволствието да разгласи Фарел Уилямс за креативен шеф на мъжкото облекло с неотложно влизане в действие “, споделя се в формалното изказване на компанията. Първата сбирка, основана за френския модерно бранд от рапъра, ще бъде показана на Седмицата на мъжката мода в Париж през юни. 

От лейбъла разказват Фарел Уилямс като визионер, чиито креативен вселени се простират от музиката до изкуствата и модата. „ През последните 20 години той се утвърди като универсална културна икона. Неговата дарба да прекрачва границите сред другите светове, които изследва, естествено се вписва в културното измерение на Louis Vuitton, укрепвайки полезностите на марката – нововъведение, пионерски дух и предприемачество “, споделя се още в изказването. 

„ Щастлив съм от завръщането на Фарел „ вкъщи “ след нашето съдействие през 2004 и 2008 година Неговата креативна визия оттатък модата безспорно ще поведе Louis Vuitton към нова и доста вълнуваща ера “, разяснява основният изпълнителен шеф на марката Пиетро Бекари.

Назначаването на Уилямс е в сходство с креативното завещание на стилиста Върджил Абло, който се трансформира в фешън икона поради умелото разбъркване на разкош с детайли от уличното облекло и незачитането на пола в дизайна. Същия метод при съчетаването ползва и Фарел Уилямс, който, сходно на предшественика си, е разпален по скейтборда.

Чест посетител в първите редове на публиката на стилните дефилета и основател на световни шлагери като Happy и Get lucky в колаборация с Daft Punk, 49-годишният музикант има и голям брой фешън съдействия – с първокласни марки като Chanel, Moncler, спортния колос Adidas и други Преди години дружно с дизайнера на Louis Vuitton Марк Джейкъбс проектираше очила за марката. Работил е с японския дизайнер Ниго, който неотдавна беше назначен за артистичен шеф на фешън къща Kenzo. С Ниго Уилямс е и съосновател на линията улично облекло Billionaire Boys Club. Носител е на 13 награди „ Грами “ и е арбитър в известния ефирен формат за търсене на млади музикални гении The Voice. Има и номинация за „ Оскар “ за песента си Happy, която е част от саундтрака на анимационния филм „ Аз, проклетникът 2 “ (Despicable Me 2).

Louis Vuitton е една от водещите интернационалните фешън къщи в света. Тя е част от групата за първокласни артикули LVMH, която е благосъстоятелност на най-богатия човек в света – французина Бернар Арно.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР