Американският министър на отбраната Лойд Остин заяви на турския си

...
Американският министър на отбраната Лойд Остин заяви на турския си
Коментари Харесай

Лойд Остин: САЩ са категорично против провеждането на нова турска военна операция в Сирия

Американският министър на защитата Лойд Остин съобщи на турския си сътрудник Хулуси Акар, че " изрично се опълчва " на нова турска военна интервенция в Сирия и изрази угриженост от изострянето на обстановката в страната, заяви пресцентърът на Пентагона, представен от Ройтерс.

Двамата министри са разговаряли през вчерашния ден по телефона, като Остин е изказал съболезнованията си във връзка терористичния атентат, който раздруса Истанбул на 13 ноември.

" Той също по този начин изрази угриженост от ескалацията на военните дейности в Северна Сирия и Турция, в това число и от неотдавнашните въздушни удари, част от които директно заплашиха сигурността на американския боен личен състав, който работи с локалните сътрудници в Сирия за ликвидирането на " Ислямска страна ", се споделя в известието на Пентагона.

" Министър Остин прикани за деескалация и съобщи, че американското министерство на защитата изрично се опълчва на провеждането на нова турска военна интервенция в Сирия ", добавя пресслужбата, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР