Американският държавен секретар Майк Помпео заяви, че Иран не приема

...
Американският държавен секретар Майк Помпео заяви, че Иран не приема
Коментари Харесай

Иран не приема посещение на Помпео

Американският държавен секретар Майк П омпео съобщи, че Иран не приема предлагането му да посети Техеран и да приказва непосредствено на иранския народ, съобщи " Спутник ".

" Наскоро предложих да пътувам до Техеран и да приказвам непосредствено с иранския народ. Режимът не одобри предлагането ми ", написа той в " Туитър ".

We aren’t afraid of @JZarif coming to America where he enjoys the right to speak freely. Are the facts of the @khamenei_ir regime so bad he cannot let me do the same thing in Tehran? What if his people heard the truth, unfiltered, unabridged?
— Secretary Pompeo (@SecPompeo) 28 юли 2019 година
Той добави, че Вашингтон не се опасява от иранските управляващи, които идват в Съединените щати.

" Ние не се опасяваме от иранския външен министър Джавад Зариф, който идва в Америка, където се радва на правото да приказва свободно. Какво би станало, в случай че хората му чуят истината? той добави.

През май Иран разгласи планувани ограничения за нарушение на нуклеарното съглашение с огромни международни сили след отдръпването на Съединени американски щати от съглашението и повторното въвеждане от Вашингтон на тежки наказания.
 Иран възобновява дейностите си в нуклеарния реактор за тежка вода
Иран възобновява дейностите си в нуклеарния реактор за тежка вода

Това разгласи ръководителят на Иранската организация за атомна сила

На 3 юли президентът Хасан Рухани съобщи, че Техеран ще усили равнищата си на обогатяване на уран и ще стартира да съживява реактора с тежка вода в Арак след 7 юли, в случай че нациите в нуклеарния пакт не защитят търговията с Иран, обещана по договорката, само че блокирана от Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР