Американският държавен секретар Антъни Блинкън заяви, че не очаква пробив

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкън заяви, че не очаква пробив
Коментари Харесай

Блинкън не очаква пробив в преговорите с Русия

Американският държавен секретар Антъни Блинкън съобщи, че не чака пробив на идните в Женева договаряния сред Русия и Съединените щати. Блинкън предизвести Русия за риск от борба. 

" Пред нас стои пътят на разговора и дипломацията, само че реши ли Русия да тръгне по пътя на борбата, ще последват решителни дейности ", съобщи първият посланик на Съединените щати. 

" Ще сложим настояванията си на масата, руснаците ще създадат същото ", добавя Блинкън пред СНН.  Съединените щати са подготвени в Женева да разискват мащаба на военните учения в източна Европа, само че не и числеността на войските в района, сподели Антъни Блинкън. 

Делегациите на Съединените щати и Русия може да заложат на възобновяване на Договора за ракети със междинен и дребен обхват. Всякакъв напредък в диалозите ще зависи от унищожаване на опасността от нова инвазия на Русия в Украйна, безапелационен беше държавният секретар.

Коментарите на Антъни Блинкън в навечерието на срещата занижават упованията, разясняват международните медии. 

По-рано Москва зае твърда позиция, че няма да прави никакви отстъпки. 

Антъни Блинкън акцентира, че мъчно може да се чака действителен напредък, когато продължава ескалацията на напрежението по украинската граница, когато Русия е опряла револвер в главата на Украйна със 100 хиляди военнослужещи до границата й.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР