Американския пилотски профсъюз Airline Pilots Association International /ALPA/ се обяви

...
Американския пилотски профсъюз Airline Pilots Association International /ALPA/ се обяви
Коментари Харесай

Заради безопасността: Американски пилотски профсъюз срещу искането на Wizz Air да лети до САЩ

Американския пилотски синдикат Airline Pilots Association International /ALPA/ се разгласи срещу заявката на Wizz Air да извършва полети до Съединени американски щати, базирайки се на „ токсичната и отмъстителна “ просвета в самолетната компания по отношение на екипажите. Те дадоха за образец пренебрегването на основополагащи правила за сигурността на полетите, като третирането на отмалялост и болести, като аргументи за отвод от идване на работа.

В публично писмо до американското Министерство на превоза, изпратено на 8 февруари 2022, ALPA упорства да не се утвърждава неотдавна подаденото искане на Wizz Air за издаване на позволение за осъществяване на чартърни и товарни полети до Съединени американски щати, до момента в който тематиката не бъде в детайли съгласувана с европейските авиационни регулатори.



„ Wizz Air е враждебно настроена към профсъюзите самолетна компания, в която липсва мощна просвета на сигурност и която в този момент желае да лети до Америка, “ съобщи президентът на ALPA Джо де Пийт, представен от AWST.

„ Вече се обърнахме към Министерството на превоза с искане да получим гаранции, че ще бъдат изпълнени всички наставления за отбрана на служащите, съответстващи на декларираната от администрацията на президента Байдън мощна поддръжка за правата на работещите в авиоиндустрията. “

Според ALPA, Съединени американски щати имат най-безопасната система за въздушен превоз в света и организацията има намерение да резервира този статут.

В писмото до транспортния департамент се акцентира „ нулевата приемливост на превозвача към профсъюзи, които се атакуват посредством обществени предизвестия, отмъстителни практики на преустановяване на контракти на тези, които се пробват да се провеждат, и отвод да се подчинява на правосъдни разпоредби за връщане на работа на чиновници, които са били непозволено отстранени. “

Wizz беше неведнъж упрекната от пилотски организации и от двете страни на океана, поради политиката си да „ уволнява гнили ябълки, които отхвърлят да летят изключителни часове, когато са заболели или когато имат публични почивни дни. “ По техните думи, т.нар „ Wizz просвета “ е в действителност цялостната диаметралност на „ културна на сигурността, “ която всяка разкол в пилотските среди и основава притеснителна атмосфера измежду европейските водачи във връзка с сигурността.

US pilot union ALPA protests Wizz Air’s application to fly to USA
— VNV.nl (@VNVPresident)
ALPA цитира и практиките на унгарската самолетна компания да „ наема водачи от подизпълнители, “ които работят при идентични условия и условия, като водачите на Уиз, само че получават доста по-ниско възнаграждение, имат по-лоши договорни условия, съвсем никакви преимущества и могат да бъдат уволнени когато и да е.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР