Американските войници не може и не трябва да се бият

...
Американските войници не може и не трябва да се бият
Коментари Харесай

Байдън предупреди талибаните да не пречат на евакуацията и заплаши със съкрушителна сила, ако се наложи

Американските бойци не може и не би трябвало да се бият и да умират във война, в която афганистанските сили нямат предпочитание да водят война за себе си, съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в телевизионно послание към нацията от Белия дом, заяви Асошиейтед прес.

Байдън сподели, че бързият завършек на афганистанското държавно управление единствено оправдава решението му за евакуиране, като означи по какъв начин армията на Афганистан е капитулирала пред талибаните.

Американският президент дефинира картините, които идват от Афганистан и изключително от летището в Кабул, където хиляди афганистанци се стекоха с вярата да изоставен страната, като ужасяващи, само че не призна за никакви неточности в метода на организирането на изтеглянето.

Байдън съобщи, че е "дълбоко тъжен от обстоятелствата ", само че не съжалява за решението си. Все отново той призна, че "истината е, че нещата се развиха по-бързо, в сравнение с чакахме ".

Американският президент съобщи, че Съединени американски щати ще продължат да поддържат афганистанския народ, да предизвикват районната дипломация и да застават в отбрана на правата на афганистанците.

Той сподели още, че е бил изправен пред избора сред съглашение за евакуиране на американските сили и изпращането на още хиляди военнослужещи за "трето десетилетие " на война. Байдън акцентира, че няма да повтаря грешките от предишното.

"Аз заставам твърдо зад решението си ", сподели Байдън и добави: "След 20 години съм научил по сложния метод, че в никакъв случай няма подобаващ миг за евакуиране на американските сили ".

Той съобщи, че по-скоро ще поеме рецензия за следствията от Афганистан, в сравнение с да остави на различен президент решението, което съгласно него е "правилното за Америка ".

Президентът предизвести талибаните да не пречат на евакуацията на американците от Афганистан и заплаши със "съкрушителна мощ, в случай че се наложи ".

Мнозина обаче не са съгласни, че решението на Байдън за евакуиране е било вярно и са ядосани от хаоса, на който стана очевидец светът след завладяването на Кабул от талибаните на 15 август и бягството на президента Ашраф Гани. Те напомнят, че на 8 юли американският президент съобщи, че преодоляването на цялата страна от талибаните е извънредно малко евентуално.
Президентите Барак Обама и Доналд Тръмп също имаха предпочитание да изоставен Афганистан, само че в края на краищата отстъпиха пред съпротивата на военното управление и други политически съображения. От друга страна Джо Байдън беше безапелационен в отхвърли си да промени крайния период за евакуиране - 31 август, частично поради увереността си, че американското публично мнение е на негова страна. В края на юли изследване на Ей Би Си нюз и "Ипсос " сподели, че 55 % от американците поддържат дейностите на президента за евакуиране на войските от Афганистан.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР