Американските военновъздушни сили са върнали в експлоатация бомбардировача B-52H Wise

...
Американските военновъздушни сили са върнали в експлоатация бомбардировача B-52H Wise
Коментари Харесай

USAF отново приеха бомбардировач В-52Н, изведен от употреба през 2008 г.

Американските военновъздушни сили са върнали в употреба бомбардировача B-52H „ Wise Guy " (Мъдрецът), е издигнат при започване на 60-те години и изпратен на склад в пустиня в Аризона през 2008 година след извеждане от употреба. Върнат от „ гробището на самолетите " и възобновен, ракетоносецът е публично признат още веднъж, съгласно американски медии, представени от warfiles.ru.
Решението за неговото връщане във Военновъздушни сили на Съединени американски щати е взето след загубата на един B-52 на остров Гуам през 2016 година Работата е там, че съгласно решението на американския Конгрес, в американските Военновъздушни сили би трябвало да има 76 броя стратегически бомбардировачи B-52. Тъй като нов B-52H Stratofortress не е строен от дълго време, беше решено да се възвърне консервираният аероплан.
Самолетът беше изваден от базата Дейвис-Монтен през 2019 година, след което стартира работа за привеждането му в боеготово положение. Според наличната информация, преди да бъде изпратен за предпазване, този B-52 е летял повече от 17 хиляди часа и за връщането му в употреба са изхарчени 30 милиона $.
Отбелязва се, че това не е единственият възобновен стратегически бомбардировач, първият B-52 „ Ghost Rider " (Призрачен ездач) е върнат във Военновъздушни сили през 2015 година
Авиобазата Дейвис-Монтен, наричана още „ гробището на самолетите ", се намира покрай град Тусон в Аризона. На територията на авиобазата се съхраняват над 4400 летателни апарата, в това число 40 галактически кораба.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР