Американските военни са нанесли удари по два обекта в Източна

...
Американските военни са нанесли удари по два обекта в Източна
Коментари Харесай

САЩ нанесоха удари по ирански складове за оръжия в Сирия

Американските военни са нанесли удари по два обекта в Източна Сирия, като настояват, че те са били употребявани от ирански сили и свързани с тях групи. Те идват на фона на опасенията, че спорът сред Израел и " Хамас " може да се популяризира в други елементи на Близкия изток.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е наредил да бъдат нанесени удари по двата обекта, употребявани от така наречен Революционна армия на Иран и подкрепяните от нея милиции. Ударени са хранилища за оръжия и муниции, употребявани от иранските сили. Към момента не е ясно дали има жертви при нападенията.

В изказване министърът на защитата Лойд Остин съобщи, че " прецизните удари за самозащита " са били осъществени за отбрана на американски чиновници в Ирак и Сирия и са били в отговор на неотдавнашни набези от страна на подкрепяни от Иран милиционерски групировки.

През миналата седмица подкрепяните от Иран сили са атакували най-малко 19 пъти американски и съюзнически войски в Ирак и Сирия. Техеран поддържа групировки като " Хамас ", " Ислямски джихад " и ливанската " Хизбула ", които са оповестени за терористични организации от Вашингтон. От Пентагона в допълнение прецизираха, че американските дейности не са били координирани с Израел.

" Тези подкрепяни от Иран набези против американските сили са неприемливи и би трябвало да спрат. Иран желае да се скрие и да отхвърли ролята си в тези набези, само че няма да им позволим ", сподели той.

Остин посочи, че американските удари са " обособени и разнообразни от продължаващия спор сред Израел и " Хамас " и прикани да не се подхващат дейности, които биха прераснали в по-широк спор.

Тези последни развития обаче задълбочават още повече напрежението в Близкия изток. Израел към този момент съобщи, че се приготвя за " идващия стадий " на войната си против " Хамас ". Действията ѝ са в отговор на нападението на терористичната формация, осъществено на 7 октомври. При него починаха близо 1400 души, измежду които и деца, а други 200 бяха взети за заложници.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР