Американските власти се надяват на скорошно облекчаване на напрежението между

...
Американските власти се надяват на скорошно облекчаване на напрежението между
Коментари Харесай

Задкулисна намеса на САЩ води конфликта Израел-Палестина към край

Американските управляващи се надяват на скорошно облекчение на напрежението сред Израел и Палестина и са уверени, че тяхната „ подмолна “ интервенция е предотвратила развиването на нескончаем спор, написа „ Политико “, базирайки се на източници.
Според известия в медиите, представители на Белия дом са призовали в частни диалози израелския министър председател Бенямин Нетаняху да завърши военната интервенция в Ивицата Газа. След това пристигна и оповестеното през вчерашния ден изказване на израелския водач, че са останали „ няколко дни “ до края на военните дейности.
 Анализ: Може ли Израел да взривява Газа и въпреки всичко да има другари в Залива? Анализ: Може ли Израел да взривява Газа и въпреки всичко да има другари в Залива?
Сцените на опустошаване в Газа евентуално ще затруднят Израел да завоюва най-голямата дипломатическа премия – да бъде приет от Са...
Съединените щати също са улеснили договарянията сред Египет със страните в спора, сред които палестинското придвижване „ Хамас “, написа вестникът.
Както посочи източника на изданието, има признаци, че „ Хамас “ търси излаз от актуалната обстановка. По негово мнение краят на спора може да се реализира на стадии, започвайки с взаимно преустановяване на обстрела за доставка на филантропична помощ.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР