Американските сенатори може да подкрепят плана на говорителя Джонсън за

...
Американските сенатори може да подкрепят плана на говорителя Джонсън за
Коментари Харесай

Американските сенатори може да подкрепят плана на говорителя Джонсън за помощ на Украйна

Американските сенатори може да поддържат проекта на представителя Джонсън за помощ на Украйна. Тези,  които преди този момент бяха хладни към новото предложение за обновяване на помощта за Украйна от страна на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Джонсън (републиканец от Луизиана), в този момент са склонни да го поддържат. Това оповестява вестник The Hill.

Според нейната информация сенаторите, в началото скептични към проекта на Джонсън, в този момент са подготвени да одобряват всяко предложение за помощ на Киев, което идва от долната камара на Конгреса, на фона на сложната обстановка за Украйна на фронта.

„ Мисля, че без значение под каква форма идва [предложението], без значение под каква форма се дава помощ на Украйна, ние би трябвало да приемем тази форма “, цитира изданието сенатор Лафонза Бътлър (демократ, Калифорния). Тя означи, че законопроектът, признат по-рано от Сената, би бил за предпочитане от нейна позиция, само че сенаторите са подготвени да се съгласят с всяка самодейност на Камарата на представителите, защото Конгресът има все по-малко време да помогне на Киев. „ Не желая да минавам през това още веднъж в Сената, само че целта сега би трябвало да бъде приемането на помощ за Украйна и би трябвало да го създадем допустимо най-бързо “, сподели Бътлър.

Републиканските сенатори, както отбелязва вестникът, също изпитват „ възприятие на примирение “ по отношение на даването на спомагателна помощ на Украйна под формата на заем, както беше препоръчано в Камарата на представителите.

„ Няма огромна разлика, тъй като е малко евентуално Украйна в миналото да върне дълга. Той сигурно ще бъде банален. Но да получим помощ за Украйна допустимо най-бързо е това, което би трябвало да създадем “, сподели сенатор Мит Ромни, който по-рано съпостави концепцията за даване на помощ на Киев под формата на заем със „ смокиново листо “.

Лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл, който напуща поста си през ноември, сподели преди депутатите да заминат за великденската почивка, че приканва Джонсън да принуди гласуването на законопроекта, който към този момент беше признат от Сената. Той означи, че може да отнеме три дни на сенаторите, с цел да се спогодят за всяка смяна в законопроекта, което е сериозно във време, когато Конгресът „ изтича времето “, с цел да утвърди спомагателна помощ за Украйна.

Новите хрумвания на Джонсън

Въпреки това на 31 март Джонсън в изявление за Fox разгласи готовността си да повдигне в Камарата на представителите въпроса за обновяване на помощта за Киев след завръщането й от Великденските празници. Долната камара на Конгреса ще се върне на работа на 9 април.

Говорителят също по този начин изрази желанието си да включи в тази версия на законопроекта разпореждания за потреблението на „ иззети активи на съветски олигарси “ и „ идея за заем “, която ще включва Киев да върне получените средства на Вашингтон „ в точното време “. Освен това Джонсън акцентира, че би желал да употребява този законопроект, с цел да подтиква развиването на енергийния бранш на Съединени американски щати, на първо място за увеличение на износа на природен газ, тъй че те да оказват помощ за понижаване на доставките на гориво на Русия в чужбина и да понижат нейните валутни доходи от тези продажби.

Източник – The Hill /Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР