Американските медии съобщават, че бившият президент на САЩ Доналд Тръмп

...
Американските медии съобщават, че бившият президент на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Станаха известни резултатите от предварителните избори в САЩ

Американските медии оповестяват, че някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън са спечелили първичните избори (вътрешнопартийно гласуване) в множеството щати.

Както отбелязва CNBC, и двамата претенденти останаха водачи в конкуренцията за президент на страната от своите партии, Тръмп от републиканците, Байдън от демократите.

Тръмп завоюва първичните избори в 14 от 15 щата. Само във Върмонт някогашният губернатор на Южна Каролина Ники Хейли получи повече гласове: 50% против 45%.

Както уточнява The Wall Street Journal, позовавайки се на източници, Хейли, някогашният непрекъснат представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации, разгласи, че ще се отдръпна от президентската конкуренция. Тя има намерение да разгласи това в 10:00 локално време в Чарлстън (Южна Каролина).

Източникът сподели, че политикът има намерение да призове Тръмп да завоюва поддръжката на републиканците и самостоятелните гласоподаватели във Върмонт, които са я избрали.

По-рано Хейли съобщи, че в случай че бъде определена на поста, ще помилва Тръмп по наказателните каузи, заведени против него.

Байдън завоюва всичките 15 щата, само че загуби в Американска Самоа; предприемачът от Мериленд Джейсън Палмър получи повече гласове в тази отвъдморска територия на страната. Последният неотдавна влезе в политиката.

Всички тези събития се случиха в така наречен „ супер вторник ” – по този начин се назовава първият вторник на март в изборната година, денят, в който се организират вътрешнопартийни избори (праймериз) на двете ръководещи партии.

Така стана известно кой ще съставлява партиите на президентските избори на 5 ноември.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР