Американски войник е бил задържан в Русия през уикенда по

...
Американски войник е бил задържан в Русия през уикенда по
Коментари Харесай

Американски войник е бил задържан в Русия

Американски боец е бил арестуван в Русия през уикенда по обвиняване в кражба, заяви NBC News в понеделник, като се базира на трима чиновници на Съединени американски щати, осведомени с въпроса.

Според отчета боецът е бил ситуиран в Южна Корея и е пътувал до Русия самичък. Не са дадени спомагателни детайлности, а Русия към момента не е коментирала въпроса.

Междувременно съветникът по връзките в региона на националната сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби съобщи, че Белият дом е осведомен с ареста, само че не пожела да даде повече мнения по въпроса.

Войникът, чиято идентичност не е открита, е бил на работа в Южна Корея и трябвало да се завърне в Съединени американски щати. Вместо това той е отпътувал за Русия, посочи " Свободна Европа ".

Според формалните лица боецът е бил задържан в края на предходната седмица във Владивосток, съветски тихоокеански пристанищен град, и остава в ареста.

Синтия Смит, представител на армията, удостовери, че боецът е бил арестуван на 2 май по обвиняване в незаконно държание. Тя съобщи, че Русия е уведомила Съединените щати и фамилията на боеца е било известено.

На 6 май не беше ясно дали боецът се смята за отсъстващ без право на отпуск.

Синтия Смит удостовери, че Държавният департамент поставя старания арестуваният боен да получи подобаваща консулска помощ.

Арестът е осъществен по-малко от година откакто  в Северна Корея през мощно укрепената граница на полуострова. По-късно Северна Корея разгласи, че ще експулсира Кинг, който беше върнат в Съединени американски щати и в последна сметка той беше упрекнат в дезертиране.

Известно е, че Русия държи в пандизите си редица американци , в това число  и. Правителството на Съединени американски щати дефинира и двамата като непозволено арестувани и се пробва да договаря за освобождението им.
 Поставиха журналиста от Forbes Сергей Мингазов под домакински арест
Поставиха журналиста от Forbes Сергей Мингазов под домакински арест

Той е упрекнат в разпространяване на подправени вести за съветската войска

Сред другите арестувани са Травис Лийк, музикант, който от години живее в Русия и беше задържан предходната година по обвинявания в приложимост на наркотици; Марк Фогел, преподавател в Москва, който беше наказан на 14 години затвор, също по обвинявания в приложимост на наркотици; както и лицата с  и Ксения Хавана.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР