Американски служители са установили още през януари, че се води

...
Американски служители са установили още през януари, че се води
Коментари Харесай

Американското разузнаване провижда в метежа на Пригожин битка за властта в Русия

Американски чиновници са открили още през януари, че се води вътрешна битка за власт сред частната военна група " Вагнер " и съветското държавно управление. Оттогава са събирали (информация) и са следили от близко разследваща информация за нестабилната динамичност в тези връзки, съгласно публични лица, представени от CNN, оповестява.

Тъй като нашествието на Русия в Украйна спря по-рано тази година, висши американски чиновници са декларирали, че виждат индикации за напрежение сред Кремъл и ръководителя на групата " Вагнер " Евгений Пригожин. Те са съобщили, че имат вяра, че това напрежение ще нарасне през идващите месеци.

Длъжностни лица са показали, че оценките им за обстановката произтичат от разузнаването, което демонстрира какъв брой съществено Белият дом и Пентагонът са приели капацитета за битка за власт, която да аргументи спомагателна неустойчивост в продължаващия спор.

Пригожин също постоянно излъчва недоволствата си обществено, като през последните месеци разгласява голям брой аудио известия и видеоклипове, осъждащи военното управление на Москва, изключително министъра на защитата Сергей Шойгу и началника на съветските въоръжени сили военачалник Валери Герасимов.

Руското вътрешно разузнаване е разкрило наказателно дело против Пригожин, откакто наподобява, че пресича алената линия с Кремъл на 23 юни.

Пригожин, един от най-близките съдружници на съветския президент Владимир Путин, даде обещание да отмъсти на военното управление на страната, откакто упрекна съветските сили, че са блъснали боен лагер на Вагнер и са умъртвили " голямо количество “ от неговите наемници.

Министерството на защитата на Русия отхвърли изказванията, като ги назова " осведомителна провокация ".

Към 23 юни вечерта президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е бил осведомен за разрастващата се обстановка в Русия, съгласно представителя на Съвета за национална сигурност Адам Ходж.

През януари почитан чиновник на Белия дом е декларирал, че " Вагнер " се трансформира в " конкурентен център на силата на съветската войска и други съветски армии “. Длъжностни лица допуснаха по това време, че Пригожин работи за пробутване на личните си ползи в Украйна, вместо за по-широките съветски цели.

Групата Вагнер, за която Западът твърдеше, че е вербувала пандизчии за бойни дейности в Украйна, вземаше решения въз основа на " какво ще генерират за Пригожин във връзка с позитивна гласност “, е декларирал Джон Кърби, координатор на Съвета за национална сигурност за стратегическите връзки, през януари.

Оттогава Белият дом и други сътрудници по националната сигурност на Съединени американски щати са мощно настроени към това, което съгласно един чиновник е " продължаваща борба “ сред Пригожин и съветското министерство на защитата.

CNN по-рано заяви, че Пригожин се е конфронтирал непосредствено с Путин предходната година по отношение на убеждението си, че войната в Украйна е неприятно ръководена от висши генерали, които са отпред, съгласно американски чиновници. По това време чиновници на американското разузнаване сметнаха срещата с Пригожин за задоволително значима, с цел да бъде включена в един от ежедневните брифинги на Байдън, са декларирали източници.

Въпреки че не е ясно по какъв начин е реагирал Путин на тази борба, чиновници на американското разузнаване по това време са смяталиа, че това е още едно доказателство, че Пригожин, който не е част от съветското държавно управление, се пробва да наложи въздействието си, защото Съединени американски щати следят от близко силовите структури вътре в Кремъл. От своя страна Кремъл отхвърля публични лица да са подлагали на критика управлението на военните дейности.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР