Американски сенатори от Демократическата и Републиканската партия днес внесоха законопроект,

...
Американски сенатори от Демократическата и Републиканската партия днес внесоха законопроект,
Коментари Харесай

Американски сенатори внесоха законопроект за обявяването на Русия за държава спонсор на тероризма

Американски сенатори от Демократическата и Републиканската партия през днешния ден внесоха законопроект, с който Русия ще бъде оповестена за страна спонсор на тероризма - етикет, за който Украйна упорства, само че на който администрацията на президента Джо Байдън се опълчва, съобщи Ройтерс.  

" Нуждата от тази мярка е по-належаща от всеки път ", съобщи сенаторът от Демократическата партия Ричард Блументал, един от вносителите на законопроекта, базирайки се на убийствата на цивилни и други " брутални и жестоки репресии " в Украйна след нахлуването на Русия.

Сенаторът от Републиканската партия Линдзи Греъм, също вносител на законопроекта, съобщи, че посочването (на Русия) ще изпрати мощен сигнал за поддръжка за Украйна към Киев, само че също и на съдружниците на Съединените щати, като в същото време наложи строги санкции на Москва, като да вземем за пример да разреши да бъде съдена в американски съдилища за дейностите си в Украйна и ще затегне глобите.

Двамата сенатори се застъпват за това дейности от месеци, като през юли посетиха Киев, с цел да го разпространяват. Не стана ясно обаче по кое време и дали мярката ще бъде препоръчана за гласоподаване.

Към тях се причислиха и други законодатели, които показаха поддръжка за концепцията. Председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси съобщи през юли, че това деяние е " от дълго време закъсняло ".

Президентът на Съединените щати Джо Байдън съобщи, че не възнамерява сходно дейности по отношение на Русия. Служители на администрацията споделят, че не считат, че оповестяването е най-ефективния метод да се потърси отговорност от Русия, както и че то може да попречи на доставките на филантропични помощи за Украйна.

Москва към този момент съобщи пред Вашингтон, че дипломатическите връзки ще пострадат съществено и даже могат да бъдат прекратени, в случай че Русия бъде добавена към Иран, Северна Корея, Куба и Сирия.

Законопроектът на Блументал и Греъм включва наредба, която ще разреши на президентът на Съединени американски щати да анулира оповестяването на Русия за страна спонсор на тероризма по аргументи, свързани с националната сигурност, откакто удостовери пред Конгреса, че Русия към този момент не поддържа дейностите на интернационалния тероризъм.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР