Американски лекари са стигнали до извода, че високите дози витамин

...
Американски лекари са стигнали до извода, че високите дози витамин
Коментари Харесай

Витамин D се е оказал безполезен срещу тежките случаи на Covid-19

Американски лекари са стигнали до извода, че високите дози витамин D не могат да подобрят положението на пациенти с тежка форма на Covid-19, става видно от обява в изданието на Американската здравна асоциация.

В двойно плацебо-контролираното тестване взели присъединяване 240 пациенти с ковид, които били разграничени на две групи. Едната получавала витамин D3 в доза от 200 хиляди интернационалните единици. Другата група получавала плацебо под формата на фъстъчено масло. Всички пациенти минали през общоприет курс на лекуване с банкет на антибиотици и противовъзпалителни препарати.

Основната цел на проучването било да се тества витамин D като евентуално средство за понижаване престоя в болница. Учените също по този начин оценили неговото въздействие върху риска от постъпване в интензивна терапия, от интубация или гибел.

Оказало се, че няма съображение за потреблението на високи дози витамин D при лекуване на пациентите с тежка форма на заболяването. Но това не значи, че няма изгода от непрекъснатата приложимост на витамин D изобщо. Според експертите пациентите с хронични болести като остеопорозата, би трябвало да имат равнища на витамин D над 30 нанограма на милилитър кръв. За здравите пълнолетни човеци допустимите количества се явяват 20 нг/мл.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР