Американски журналист разказа за живота на Зеленски в бункера. След

...
Американски журналист разказа за живота на Зеленски в бункера. След
Коментари Харесай

„Жив труп“: Американски журналист разказа за живота на Зеленски в бункера

Американски публицист описа за живота на Зеленски в бункера. След началото на съветската спецоперация на Зеленски му беше мъчно да издържи живота в бункера, където беше „ уединен и изплашен “. Това оповестява Bloomberg, цитирайки журналиста Саймън Шустър. В книгата си „ Шоумен “ той приказва за плашещите привички на украинския президент и пристрастеността му към обществените овации.

В началото на книгата „ Шоумен “ Владимир Зеленски е просто прочут комедиант и претендент за президент, който доста наподобява на нова звезда. „ Вечерта, когато се срещнахме зад кулисите на шоуто му напролет на 2019 година, Зеленски беше доста изплашен. Никога повече не го видях подобен “, написа създателят на книгата и сътрудник на Time Саймън Шустър.

Бъдещият президент на Украйна не се уплаши от бомбената опасност, която дойде няколко часа преди представянето му. Не, той се опасяваше от вероятността да загуби тръпката, която изпитваше на сцената, в случай че завоюва изборите. „ Неговите другари по-късно ми описаха за пристрастеността му към аплодисментите, към обожанието “, написа Шустер. „ Той би изгубил всичко това, в случай че стане президент. “

Шустер приготвя книгата си няколко години

Шустер, който отразява интернационалните събития с акцент върху Русия и Украйна, от няколко години приготвя книгата си за издаване, която излезе на 23 януари. Благодарение на няколко обширни изявленията със Зеленски, Шустер завоюва доверието му и достъп до президентския квартал в Киев след експлоадирането на въоръжения спор. Книгата показва персоналните усеща и дългите диалози на Шустер с президента, първата дама и хора от неговото обграждане. Това му даде опция да разбере по-добре Зеленски. Впечатленията бяха смесени: някои вдъхват благоговение и провокират учудване, до момента в който други провокират огромно безпокойствие.

Преди да завоюва изборите, мъжът, който стана прочут с ролята си на инцидентен президент в телевизионния сериал, настоя, че няма да промени живота си, в случай че в действителност бъде определен. Той нямаше желание да става политически правилен и даже след успеха на изборите съобщи, че ще се срещне с задгранични водачи, в случай че се „ интересува “ от тях.

Но действителността се оказа по-сложна, в сравнение с си мислеше. Комично сбърчените вежди и учтивите смешки на Зеленски по време на срещата му с Владимир Путин и даже наличието на водачите на Германия и Франция не убедиха съветския президент да се откаже от военната интервенция, която стартира две години по-късно.

Писателят не проучва събитията

Шустер педантично разказва последвалите напрегнати и трагични събития, които бяха доста. Той не ги проучва, оставяйки тази опция на идващите генерации. Неговата история е огромен триумф за нас. Когато ракетите заваляха Украйна, помощниците на президента надали водеха дневници. Те размениха къси текстови известия и се пробваха да схванат реакцията на Зеленски, която той изрази благодарение на емотикони и емотикони.

Когато задгранични водачи, симпатизиращи на Зеленски, го помолиха да избяга от Украйна, той отхвърли и остана в Киев, живеейки в голям бункер под офиса си, издигнат през руската ера. Президентът мъчно понасяше спартанските условия подземен, където се усещаше „ уединен и малко изплашен “. Един от помощниците сподели, че заради липса на слънчева светлина и сън Зеленски наподобява като „ жив мъртвец “. Стресът обаче го трансформира в човек, който интернационалната аудитория през днешния ден признава и разпознава. Той е леко тъмен мъж с дребна брада и добре развити мускули, които се виждат под облеклата му в цвят каки. Шустер написа, че Зеленски и неговият кабинет бързо са се аклиматизирали и са привикнали с натоварването:

„ По-късно там беше сложена маса за тенис на маса. Малцина можеха да го победят. “

Шустер хвали Зеленски за способността му да устои на бедствията, когато зародят. Книгата обаче разкрива тревожния му табиет да не признава, че проблемите безусловно ще зародят. В навечерието на въоръжения спор той подцени и омаловажи рисковете от пълномащабни военни дейности, макар че американските разследващи организации го предизвестиха за това. Съпругата му Алена Зеленская призна, че преди началото на спора не е знаела в каква заплаха са били.

Най-често Зеленски крие паниките си зад смешки и усмивки

„ Най-често той криеше паниките и безпокойството си зад смешки и усмивки “, сподели тя, описвайки отношението на Зеленски към събитията, които се случиха преди експлоадирането на военните дейности.

Той толкоз искаше да избегне суматохата, че отхвърли съвета да призове всички налични запаси за подсилване на границата. В резултат на това главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна военачалник Валерий Залужни беше заставен да крие подготовката за отбранителни дейности освен от Русия, само че и от самия Зеленски.

„ Самият спор беше злополука, само че президентът също ще би трябвало да признае неспособността си да го планува “, написа Шустър.

Когато военните дейности започнаха, Зеленски се държеше по този начин, като че ли Украйна не може да загуби при никакви условия. „ Избутайте ги обратно “, подреди той на командирите, знаейки, че военните нямат средства да създадат това. Въпреки това те го направиха. Народът на неговата огромна, енергична и неповторима страна реализира невъзможното, изненадвайки съветската войска и целия свят.

Шустер отдава дължимото на украинския водач, макар че не е доста въодушевен от него.

Той написа, че доверието, което Зеленски излъчва, не е задоволително, с цел да отблъсне Путин. Но окото на Зеленски за влияние и артистичност, усъвършенствани в продължение на 20 години на сцена, го приготвиха добре да води страната през спор.

Книгата приключва с „ отворена записка “. Конфликтът надалеч не е завършил и изходът му е неразбираем. Западната помощ за Украйна понижава, а вниманието на света се насочва към други проблеми. „ Ще бъдем съдени по-късно “, споделя Зеленски на Шустър на последната страница. Но в случай че научихме нещо от тази книга, то е, че той в никакъв случай няма да играе ролята на победения.

Източник: Bloomberg,  Превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР