Американски изтребители нанесоха удар по свързан с Иран обект в

...
Американски изтребители нанесоха удар по свързан с Иран обект в
Коментари Харесай

Изтребители на САЩ удариха иранска цел в Източна Сирия

Американски изтребители нанесоха удар по обвързван с Иран обект в Източна Сирия в отговор на офанзиви против американски личен състав, сподели министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин.


„ Военните сили на Съединени американски щати направиха контраудар против оборудване в Източна Сирия, употребявано от Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война (IRGC) на Иран и обвързваните с него групи. Този удар беше нанесен от два американски F-15 против оборудване за предпазване на оръжия “, сподели Остин в декларация.

Девет души, свързани с подкрепяни от Иран групировки в Сирия, бяха убити при американски удар по източния град Дейр Ез Зор, сподели за Агенция Франс Прес Рами Абдел Рахман, който оглавява Сирийската обсерватория за правата на индивида.

Това е вторият път в границите на към две седмици, в който Съединени американски щати нападат цел в Сирия, която съгласно тях е обвързвана с Иран, подкрепящ редица групи, които Вашингтон упреква в усилване на офанзивите против неговите сили в Близкия изток.

Зачестените офанзиви против американските войски са свързани с войната сред Израел и Хамас.

Съединени американски щати се стремят да възпрат Иран и неговите поддръжници от превръщането на войната сред Израел и Хамас в районен спор, само че повтарящите се офанзиви и удари в отговор рискуват конфликт сред Вашингтон и Техеран.

Съединени американски щати държат в Сирия към 900 военнослужещи и други 2500 в Ирак като част от напъните за попречване на възраждането на „ Ислямска страна “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР