Американската мултинационална банка Citigroup ще съкрати около 20 000 работни

...
Американската мултинационална банка Citigroup ще съкрати около 20 000 работни
Коментари Харесай

Една от най-големите банки в САЩ ще съкрати 20 000 служители през следващите 3 години

Американската мултинационална банка Citigroup ще редуцира към 20 000 работни места през идващите три години. Това е в унисон с проекта й за авансово оповестеното преструктуриране на, заяви Business Insider.

Съкращенията биха могли да спестят до 2,5 милиарда $ на банката. В отчета й се споделя, че е претърпяла " доста разочароващо " четвърто тримесечие през 2023 година, от една страна поради 780 милиона $ такси за преструктуриране, " свързани с дейности, подхванати като част от организационното опростяване на Citi ".

През септември Citigroup заяви че ще преразгледа корпоративната си конструкция и ще редуцира чиновници в управническата конструкция. Съкращенията на работни места през идващите няколко години ще оставят компанията с към 180 000 души. В

Според основният изпълнителен шеф Джейн Фрейзър компанията е " постигнала забележителен прогрес " в преструктурирането на Citi през 2023 година и че 2024 година ще бъде " повратна точка, тъй като ще се съсредоточим върху представянето на нашите пет бизнеса и трансформацията ни ".

Банката не е единствената, която продължава да редуцира работни места през 2024 година Гугъл уволни стотици чиновници, а Amazon също освободи " няколкостотин " чиновници в своите подразделения Amazon Prime Video и Amazon MGM Studios.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР