Американската компания за дигитална инфраструктура Equinix е разширила дейността на

...
Американската компания за дигитална инфраструктура Equinix е разширила дейността на
Коментари Харесай

Equinix разшири втория си център за данни в София

Американската компания за цифрова инфраструктура Equinix е разширила активността на своя втори център за данни в България. Инвестицията е за 10.7 милиона евро и ще удвои настоящия потенциал във връзка с броя шкафове (CabE), излиза наяве от известие на компанията.

Equinix отвори втория си дейта център в София през април 2019 година с инвестиция от 19 милиона $.

Въпреки провокациите, пред които са изправени световните и локалните вериги на доставки поради значителнтоо нарастване на времето за доставка на съоръжение, потенциалът се уголемява по график и в границите на периодите, в началото избрани в капиталовия проект на Equinix “, сподели Здравко Николов, ръководещ шеф на Equinix България.

Той добави, че разширението ще бъде от изгода за множеството български компании, търсещи бърз и елементарен достъп до облачни услуги и нови световни пазари.

В момента Equinix България обработва 16 петабита (Pb) трафик към страни, в това число Грузия, Армения, Азербайджан, Катар, Ирак, Иран и Турция, като забележителна част от данните се ръководят и от първия център на компанията, открит през 2016 година в България. И двете уреди употребяват 100% възобновима сила, споделят от компанията.

Equinix ръководи 248 центъра за данни в 32 страни, обслужващи клиенти в браншове като финтех, фармация, коли и медии. В България потребителско портфолио на Equinix включва снабдители на облачни услуги, мрежови оператори, огромни корпорации и медийни компании.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР