Американската компания "Блу ориджин" възнамерява да продава места на космическите

...
Американската компания "Блу ориджин" възнамерява да продава места на космическите
Коментари Харесай

Космическите туристи ще плащат над 200 000 долара за суборбитален полет

Американската компания "Блу произход " има намерение да продава места на галактическите туристи на своите кораби "Ню шепърд " на цена от 200 до 300 хиляди $, оповестиха Ройтерс и Франс прес.

Билетите за суборбиталните полети на корпорацията на Джеф Безос ще бъдат пуснати в продажба през 2019 година. Корабът "Ню шепърд " ще може да одобри на борда си шестима пасажери. От 2015 година, летателният уред извърши осем изпитателни полета в автоматизиран режим. Последният от тях се състоя на 29 април, а идващият тест ще бъде извършен до края на лятото. Първите пасажери на борда на "Ню шепърд " ще бъдат сътрудниците на компанията.

"Блу произход " е единствено една от частните компании, които залагат на реализирането на постоянни туристически полети в космоса. Подобни проекти градят и във "Върджин галактик ".

"Върджин галактик " на английския милиардер Ричард Брансън извърши в края на месец май своя 13-и тест на кораба "Спейсшип-2 ". Цената на билета за 2-часовия полет, през който шестима туристи ще могат да следят Земята от височина 100 километра, ще бъде към 250 хиляди $. Сътрудници на компанията твърдят, че към този момент са продали над 650 билета. Сред звездите, изявили предпочитание да се насочат в орбита с този транспортен съд личат имената на холивудските звезди Леонардо ди Каприо, Том Ханкс и Анджелина Джоли./
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР