Американската компания Apple по-рано обяви отказа си да използва метали

...
Американската компания Apple по-рано обяви отказа си да използва метали
Коментари Харесай

Intel е отказал да използва руски метали, но Google и Microsoft не са го направили

Американската компания Apple по-рано разгласи отхвърли си да употребява метали от Русия в своите устройства. Сега стана известно, че Intel е последвала образеца на производителя на iPhone. В същото време Гугъл, която създава смарт телефони Pixel, и Microsoft, която създава игрови конзоли, не престават да употребяват съветски волфрам, злато и тантал. Това оповестява „ Комерсант “, като се базира на отчет за потреблението на метали от Intel, Alphabet и Microsoft през 2022 година

В отчета на Intel се споделя, че компанията се е отказала да употребява съветски волфрам, тантал и злато поради обстановката в Украйна. Докладите на другите две компании демонстрират, че те към момента не са поели по сходен път. Що се отнася до сферата на приложение на упоменатите метали, Goоgle може да ги употребява в производството на смарт телефоните Pixel, а Microsoft – в своите таблети, преносими компютри и други устройства от семейството Surface, както и в игровите конзоли Xbox. Припомняме, че през април тази година стана известно, че Apple е отказала да изнася метали от Русия.

„ Най-вероятно с времето Гугъл и Microsoft ще се причислят към Intel и също ще оповестят, че минават към различни източници на доставки заради опасността от санкции от страна на държавното управление на Съединени американски щати “, споделя Олег Изумрудов, изпълнителен шеф на Консорциума на съветските разработчици на системи за предпазване на данни. Според него американските компании ще продължат да купуват съветски първични материали посредством трети страни, защото Русия е един от трите най-големи експортьори на волфрам, тантал и злато за електрониката. Той също по този начин добави, че заради усложняването на схемите за импорт цената на устройствата може да се усили с 10% или повече.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР