Американската Федерална авиационна администрация (ФАА) се готви да издаде няколко

...
Американската Федерална авиационна администрация (ФАА) се готви да издаде няколко
Коментари Харесай

Нов страх от 5G тресе САЩ. Плашат с падане на самолети

Американската Федерална авиационна администрация (ФАА) се готви да издаде няколко предизвестия към водачите и самолетните компании за евентуалното влияние на мрежите от пето потомство (5G) върху самолетните уреди, написа " Уолстрийт Джърнъл ", базирайки се на лични източници.

Според вестника от ведомството считат, че въздействието на радиосигнала от 5G информационните кули върху устройства като висотомера, който дефинира дистанцията сред самолета и земната повърхнина, може да докара до неизправности в системите за ръководство на самолета. Това е по този начин, тъй като горната граница на честотата за 5G при 4,2 GHz е същата като долната граница, употребена в авиацията.

На собствен ред представители на ФАА на Съединени американски щати упорстват, че наличните данни не поддържат догатката за въздействието на 5G кулите върху авиационните системи. Освен това те означават, че предходната година са въвели някои ограничавания за телекомуникационните оператори, откакто са проучили вероятното влияние на мрежите върху въздушния трафик.

Според " Уолстрийт Джърнъл " по този въпрос се водят договаряния от август. Очаква да се контракти някакъв тип буферна зона в обсега на прилежащите честоти, с цел да се отстрани опцията за разстройства на самолетите. Освен това ФАА събира и проучва информация за местата, където самолетите минават наоколо до 5G кули, с цел да направи рекомендациите си към водачите доста по-точни и да сведе до най-малко неудобството за телекомуникационните оператори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР