Американската армия беше принудена да прекрати 10-дневно учение в лагер

...
Американската армия беше принудена да прекрати 10-дневно учение в лагер
Коментари Харесай

Десетки военни парашутисти буквално се потрошиха при учение в САЩ

Американската войска беше принудена да приключи 10-дневно обучение в лагер в Мисисипи, откакто 87 парашутисти бяха вдигнати от ветровете и хвърлени в борови дървета по време на нощен скок, съобщи БГНЕС.
Най-малко 32 парашутисти от американската войска от бойния екип на 4-та бригада (ВВС) и 25-та пехотна дивизия са ранени. 18 от тях са приети в болница със счупени кости, откакто по време на подготвителния скок излязъл мощен вятър. За спасяването на минимум четирима парашутисти, заседнали високо в боровите дървета, е била нужна забележителна помощ от противопожарната работа на военния лагер. Общо скокове са правили 650 американски военни.
Според подполковник Матю Майер, пълководец на 501-и пехотен полк, в обществените медии се въртят редица клюки и " подправени известия " за случая. Много от членовете на фамилията на бойците показаха открита угриженост, че не са получили публична информация за случая, а са разбрали за него от среднощна обява във Фейсбук.
Към сегашния миг наподобява, че подготовката ще бъде обновена за тези, които не са приети в болница, а американската войска ще продължи да събира оборудването, което остава заседнало в боровете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР