Американската актриса и режисьор Ейми Шумър разкри, че страда от

...
Американската актриса и режисьор Ейми Шумър разкри, че страда от
Коментари Харесай

След коментари. че лицето ѝ е подпухнало: Актрисата Ейми Шумър разкри, че страда от синдром на Кушинг

Американската актриса и режисьор Ейми Шумър разкри, че страда от Синдром на Кушинг, откакто беше затрупана от мнения по отношение на подпухналото си лице в последно време.

През май 38-годишната актриса роди първото си дете след сложна бременнност

Фенове на Шумър видяха смяната във външния ѝ тип в нейни скорошни телевизионни изявленията.

Снимка: Getty Images

Първоначално Шумър приписа смяната във външния си тип на ендометриоза. По думите ѝ обаче последвала диагноза - Синдром на Кушинг я е накрало да се усеща „ преродена “.

„ Има няколко типа Кушинг. Някои могат да бъдат съдбовни, изискват мозъчна интервенция или премахване на надбъбречните жлези. Аз имам този тип Кушинг, който просто ще се оправи и съм здрава, което беше най-хубавата вест, която можете да си визиите “, сподели актрисата пред бюлетина News Not Noise.

Снимка: Getty Images

След като прочела неприятните мнения по собствен адрес, Ейми Шумър потърсила медицински съвет.

„ Също по този начин бях в машини за ЯМР по четири часа, вените ми бяха затворени от количеството изтеглена кръв и мислех, че може да не съм в близост, с цел да видя по какъв начин синът ми пораства. Освен страховете за здравето ми, трябваше да застана и пред камера, която да се включи в интернет. Но благодаря на Бога за това. Защото по този начин разбрах, че нещо не е наред “, описа актрисата и режисьор.

 

Комедийната актриса от „ Тотал вреда “ се подложи на липосукция и смъкна към 75 кг от тежестта си

 

Шумър се появи по американската телевизия по-рано този месец, с цел да приказва за втория сезон на ситкома Life and Beth, който тя написа, режисира и се снима.

По време на промоционалното турне актрисата беше посетител във вечерното шоу с Джими Фалън и токшоуто The View.

Снимка: Getty Images

След това тя се сблъска с голям брой смешки, осмиващи лицето ѝ, както и с медицински спекулации и подкрепящи мнения.

В Инстаграм тя показа, че като всяка жена е търпяла сходни спекулации съвсем 20 години.

 

Синдром на Кушинг

Синдромът на Кушинг се появява, когато човек има нараснали равнища на кортизол, главният хормон на напрежението, в тялото за дълго време и визира най-много хора на стероиди.

Много рядко синдромът може да бъде породен от тялото, което създава прекалено много кортизол, породено от израстък в хипофизната жлеза в мозъка или в една от надбъбречните жлези над бъбреците.

 

Той постоянно е именуван хормон на напрежението, защото количеството му доста се усилва при физически или прочувствен стрес

 

Когато кортизолът изпраща алармени сигнали към мозъка в отговор на стрес, той може да повлияе на съвсем всяка система в тялото, от имунната система до храносмилането и съня. Синдромът нормално е незлокачествен и най-често срещан при млади дами.

Симптомите нормално се утежняват постепенно, в случай че не се лекуват. Според здравния уебсайт NHS един от главните признаци е наддаването на тегло и телесни мазнини.

Симптомите могат да включват:

Повишени мазнини по гърдите и стомаха, само че тънки ръце и крака;Натрупване на мазнини в задната част на врата и раменете, известно като „ биволска гърбица “;Червено, подпухнало, закръглено лице;Кожа, която елементарно се натъртва;Големи лилави стрии;Слабост в горната част на ръцете и бедрата;Намалено либидо;Проблеми с плодовитостта;Депресия и промени в настроението;Чувство на праздразнителност и тревожност;Прекомерно окосмяване;Нередовен цикъл.

„ Някои хора живеят със признаци в продължение на доста години, тъй че повишението на осведомеността е от основно значение, с цел да подсигурява, че хората могат да получат диагноза “, показаха от Фондацията на хипофизата, която дава поддръжка за синдрома на Кушинг в Обединеното кралство.

Снимка: Getty Images

Актрисата Ейми Шумър сподели, че се застъпва за здравето на дамите.

„ Искам толкоз доста дамите да обичат себе си и да бъдат безмилостни, когато се борят за личното си здраве в система, която нормално не им има вяра. Искам дамите да ценят възприятието, че са мощни, здрави и се усещат удобно в личната си кожа “, сподели тя.

 

Разбира се, с комизъм в нейния жанр

 

Актрисата е засягала и преди тематиката за тялото. По думите ѝ е значимо да се „ застъпваме с обич за себе си и да приемане на кожата, в която сме.

„ Всеки се бори с нещо. Може би всички можем да бъдем малко по-добри един към различен и към себе си “, сподели Шумър.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР