Американската агенция за национална сигурност (АНС) шпионира над 100 000

...
Американската агенция за национална сигурност (АНС) шпионира над 100 000
Коментари Харесай

Американското разузнаване шпионира 100 000 чужденци извън САЩ


Американската организация за национална сигурност (АНС) шпионира над 100 000 задгранични жители отвън Съединени американски щати , заяви телевизия Си ен ен, базирайки се на свои източници.

Следенето се води в границите на така наречен секция 702 от Закона за прослушванията в полза на външното разузнаване. (FISA).

Както по-рано заявяваха в АНС, тази част " разрешава на разузнаването да реализира наблюдаване върху обособени задгранични жители отвън рамките на Съединени американски щати за приемане на разследващи данни, в това число които се употребяват за битка против интернационалния тероризъм и киберзаплахите “, съобщи БГНЕС.
През пролетта АНС заяви, че има намерение да спре една от стратегиите на FISA. Но през юни шефът на националното разузнаване на Съединени американски щати Дениъл Коутс и шефът на АНС адмирал Майкъл Роджърс, който е и началник на Киберкомандването на американската войска, обявиха, че действието на секция 702 от FISA би трябвало да продължи безсрочно. Според тях секцията е разрешила на разузнаването да получи маса значими сведения, в това число да се стигне до извода за приписаната на Русия интервенция в президентските избори предходната година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР