Американската агенция по храните и лекарствата /FDA/, одобри дългоочаквано ново

...
Американската агенция по храните и лекарствата /FDA/, одобри дългоочаквано ново
Коментари Харесай

Това ли е чудото? Измислиха лекарство срещу страшна болест

Американската организация по храните и медикаментите /FDA/, утвърди дълго чакано ново лекарство, предопределено за закъснение на когнитивния спад при пациенти с заболяването на Алцхаймер. Новината е на БГНЕС

Одобрението на лекарството Leqembi, известно още като lecanemab, от страна на FDA пристигна единствено няколко дни откакто организацията беше остро подложена на критика в отчет на Конгреса за това, че е дала зелена светлина на друго лекарство за Алцхаймер - Aduhelm.

Предварителните данни от изпитването на Leqembi бяха оповестени през септември и демонстрираха, че то забавя когнитивния спад при пациенти с Алцхаймер с 27% за интервал от 18 месеца.

Leqembi и Aduhelm " съставляват значим прогрес в продължаващата битка за дейно лекуване на заболяването на Алцхаймер ", се споделя в изказване на FDA.

И двете медикаменти бяха утвърдени от FDA посредством бърза процедура, която разрешава на американската регулаторна организация да форсира одобряването на медикаменти за съществени положения, при които има неудовлетворена здравна потребност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР