Американки дрон е унищожил танк руско производство в Сирия през

...
Американки дрон е унищожил танк руско производство в Сирия през
Коментари Харесай

Американски дрон унищожил танк руско производство в Сирия

Американки дрон е унищожил танк съветско произвеждане в Сирия през уикенда, съобщи Ройтерс, като се базира на американски представители.
Ударът е бил нанесен от дрон в региона на Ал Табия в неделя. Унищоженият танк е бил Т-72. На конференция военачалник лейтенант Джефри Хариган, високопоставеният командващ американските военновъздушни сили в Близкия изток, отхвърли да направи догатки кой е карал танка. Според поискал да остане неизвестен американски представител в нападението са били убити минимум двама членове на проправителствените сили. Танкът е бил погубен, откакто е навлязъл в обсега на пукотевица на подкрепяни от Съединени американски щати сили.
Американският министър на защитата Джеймс Матис омаловажи случая. "Това може да са били единствено няколко локални момчета, вършещи нещо. Не бих желал да му притурям значение на огромна офанзива ", сподели той.
Ударът бе нанесен по-малко от седмица след огромен конфликт сред проправителствени сили и съдружните сили в нощта на 7 против 8 февруари, в който може би са починали над 100 души от проправителствените сили.
Оглавяваната от Съединени американски щати коалиция сподели, че тогава е отблъснала офанзива покрай река Ефрат, подхваната от стотици военни, поддържащи режима на Башар Асад, които са били подкрепяни от артилерия, танкове, гранатомети.
Този случай акцентира риска от бъдещи спорове в богатия на нефт сирийски изток, където подкрепяните от Съединени американски щати Сирийски демократични сили (съюз от кюрдски и арабски сили) управлява елементи от територията след офанзивата си против Ислямска страна. Асад, подкрепян от Русия и от шиитски милиции, подкрепяни от Иран, сподели, че желае да си върне всеки сантиметър от територията на Сирия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР