Amazon надмина очакванията на Уолстрийт и премина бариерата от 2

...
Amazon надмина очакванията на Уолстрийт и премина бариерата от 2
Коментари Харесай

Amazon не разочарова и отчете рекордна печалба през второто тримесечие

Amazon надмина упованията на Уолстрийт и мина бариерата от 2 милиарда $ доходи за тримесечие

© Mike Segar Още по тематиката
Amazon с рекордна облага
27 юли 2018
Акциите на Фейсбук се сринаха с 24% и изтриха рекордните 151 милиарда $ от пазарната й оценка

Анализаторите и вложителите останаха разочаровани макар позитивните резултати на компанията
26 юли 2018
Microsoft още веднъж разруши упованията на вложителите

Облачните услуги движат акциите и приходите на компанията нагоре
22 юли 2018 Само ден след разочарованието на вложителите от Фейсбук различен представител на групата FAANG - Amazon, надмина упованията на финансовите анализатори и прекрачи за първи път прага от 2 мрлд. $ облага за тримесечие, оповестява Financial Times. Предлаганите от компанията онлайн услуги (AWS) и преобладаващият ритейл бранш са повода за положителните резултати на фона на мрачна седмица за Уолстрийт, откакто Фейсбук изтри над 20% от пазарната си оценка единствено за ден.

Amazon за първи път регистрира облага от над 1 милиарда $ в края на предходната година, а за последното тримесечие тя е достигнала до 2.5 милиарда $. Приходите на компанията на Джеф Безос са се нараснали с 39% до 52.9 милиарда $, което обаче е с половин милиард по-малко от упованията на анализатори. Все отново облагата е в плануваните от компанията граници сред 51 и 54 милиарда $. Разликата се дължи на продължаващите загуби на Amazon от интернационалните интервенции.

Маржът за второто тримесечие също надминава упованията от малко над 3% и доближава 5.6%. Освен на нарастване на потребителите на онлайн наличието на компанията и положителни резултати в бранша на електронната търговия Amazon се радва и на повишаване на интереса от продажби от трети лица.

От какво печели Amazon

" От огромно значение за тримесечието, а и за последните няколко тримесечия е огромният напредък при най-доходоносния ни бизнес, AWS, както и при рекламата ", изяснява положителното показване финансовият шеф Брайън Олсавски. Той прибавя и " по-добри от предстоящото " резултати от вложенията на компанията през предходната година, измежду които хранилища, дейта центрове и маркетинг.

Анализаторът от GBH Insights Даниел Айвс счита, че данните демонстрират по какъв начин " онлайн услугите на Amazon взимат превес и цялостната картина на облага се форсира доста по-бързо от предстоящото от Уолстрийт ".

От компанията на най-богатия човек в света Джеф Безос чакат наклонността на напредък да се резервира и при настоящото тримесечие. Миналата седмица завърши годишното понижение Prime Day, а от Amazon плануват оперативната облага през това тримесечие да е сред 1.4 и 2.4 милиарда $, малко над прогнозите на анализаторите от 1.3 милиарда $. За съпоставяне, през третото тримесечие брутната облага е била 347 млн. $. Компанията чака чистите доходи през настоящето тримесечие да набъбнат с сред 23 и 31% - до 54-57 милиарда $, което е по-консервативно от упованията на анализаторите за 58 милиарда

Нетните доходи от Amazon Web Services са скочили съвсем двойно през интервала и са достигнали 6.1 милиарда $, а оперативната облага от тях – с 84% до 1.64 милиарда $. Традиционно най-доходоносен за компанията е ритейл пазарът в Северна Америка, който бележи растеж от 44% и обезпечава доходи от 32 милиарда $, които са съгласно упованията на анализаторите.

Не всичко е розово

Разочароващо е представянето на компанията на интернационалния пазар, откакто предходната година разгласи, че ще влага на непознати пазари като Индия. Въпреки това загубите са по-малки спрямо миналогодишните – до момента в който за второто тримесечие на 2017 година са 724 млн. $, този път те са малко под 500 млн. $. От реклама компанията си обезпечава доходи от 2.2 милиарда $ – нарастване от 129%.

В същото време разноските също са се нараснали с една трета до съвсем 50 милиарда $ поради вложения в програмата Prime, логистична инфраструктура и видеосъдържание. Разходите за доставка също са нарастнали – с 31% до съвсем 6 милиарда $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР