Amazon инвестира повече от 1 млрд. евро, за да добави

...
Amazon инвестира повече от 1 млрд. евро, за да добави
Коментари Харесай

Amazon инвестира 1 млрд. евро в електрически бусове в Европа

Amazon влага повече от 1 милиарда евро, с цел да добави още хиляди електрически камиони, микробуси и товарни колела към разрастващия се парк от транспортни средства за доставка в цяла Европа. Целта на учредената от Джеф Безос компания е до края на 2025 година да има най-малко 10 хиляди сходни транспортни средства на континента.

Реклама
Онлайн търговецът на дребно разгласи, че ще влага 300 млн. паунда в Обединеното кралство, където възнамерява да има до 700 електрически тежкотоварни автомобила до 2025 година, оповестява Reuters. В момента във Англия има едвам пет такива. Компанията не сподели какъв % от европейския й парк за осъществяване на последната част от доставките е електрически сега, само че заяви, че има 3000 микробуса с нулеви излъчвания, които са доставили над 100 млн. пакета през 2021 година Amazon съобщи, че също по този начин се надява да закупи повече от 1500 електрически тежкотоварни транспортни средства - употребявани за колета на " междинна миля " до центрове за пакетиране - през идващите години.

Компанията също по този начин се стреми да удвои броя на европейските градове, в които има по този начин наречените хъбове за микромобилност. Те разрешават осъществяването на доставка от склад до клиент или пешком, или с велосипед, като плюсът на този способ са ниските излъчвания, до които води този вид доставки. В момента Amazon има сходни структури в 20 европейски града.

Инвестиционният проект идва на фона на взрива на онлайн извършването на покупки и доставките след пандемията от коронавирус, което оказва помощ за увеличение на облагите на американската компания за търговия на дребно. Новината за желанието на електрифициране на по-голяма част от автопарка също по този начин съответствува с растящите разноски за гориво след началото на войната на Русия в Украйна, която докара до повишаване на цените на горивото. Това и кара компаниите да търсят различни типове превоз.

Въпреки че редица огромни логистични компании са се заели да закупят огромен брой електрически ванове и камиони с нулеви излъчвания, към момента не са доста налични за покупка. Сред огромните компании в сектора, които вършат опити да електрифицират флотилиите си, са FedEx и UPS.
Реклама
Редица стартъпи обаче се надпреварват да пуснат на пазара електрически микробуси или камиони. Освен стартъпите и огромните производители на коли навлизат в бранша, като най-сериозно влагане има от страна на General Motors и Ford.
Свързани публикации Гигантите в облачния бизнес се конкурират да защитят огромните си облаги 9 септември 2022, 06:47 Бъдещето на извършването на покупки: търгове, предавани онлайн в обществените мрежи 16 август 2022, 10:27 Ще влагат ли IT колосите в европейските телеком мрежи 8 август 2022, 10:35 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР