Аматьорската лига работи по направление на детско-юношеския футбол в няколко

...
Аматьорската лига работи по направление на детско-юношеския футбол в няколко
Коментари Харесай

Аматьорската лига работи в насока за развитие на ДЮШ в малките клубове

Аматьорската лига работи по направление на детско-юношеския футбол в няколко съществени насоки, които би трябвало да подобрят обстановката в дребните клубове, разгласи президентът на АФЛ Румен Вълков.

"На първо място желая да помогнем на аматьорските клубове, които имат тимове в Елитните групи до 15 години. Имахме среща с министър Кралев, ще продължим да се срещаме и да разясняваме този въпрос. Става дума да се усили пирамидата във финансирането на тези клубове, които са дилетанти, само че пък имат положителни школи и техните отбори се състезават в Елитната юношеска група. Иска ми се помощта да бъде непосредствено за клубовете. Защото Лудогорец дали ще получат помощ от страната или не, техните младежки отлори по този начин или другояче ще отидат на лагери. Но за други клубове въпросната помощ е от витално значимо значение ", сподели още Вълков.

"Другото нещо, което желая да наложим е това с безплатните съдии. Както знаете, елитните съдии имат по обвързване един мач на полусезон. Ако в някои райони няма задоволително опция, то съдии от други райони ще отиват да дават своя безвъзмезден мач. Също по този начин желая на най-малките деца: при футбол 5, да има единствено един арбитър, с цел да се спести една такса. Както и да махнем класирането при най-малките, отново футбол 5, с цел да няма грозни подиуми с треньори и родители, които желаят победи непременно. На тази възраст преди всичко децата би трябвало да играят футбол поради самата игра, а не да мислят за класиране ", сподели още Румен Вълков.

Вълков също по този начин благодари и на БФС за решението да бъдат дадени по 11 000 лв. на клубовете от Трета лига от парите от фонд Солидарност от УЕФА. Сумата е много сериозна за тимове от това равнище и е влезнала в помощ.

"При предходния министър на спорта Марияна Георгиева желаех да въведем една стратегия - вкарването на треньори по футбол в учебните заведения. Не стана поради ограниченията за сигурност, които постановат от Министерството на образованието. Сега желая да създадем по този начин, че да се построяват стадиони за футбол в учебните заведения и по този начин да подтикваме децата да играят ", сподели още президентът на АФЛ./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР