Ализе Корне беше тенисистката, която отстрани нашата Виктория Томова на

...
Ализе Корне беше тенисистката, която отстрани нашата Виктория Томова на
Коментари Харесай

Ренесансът продължава:Ализе Корне е осминафиналистка на Аустрелиън Оупън!

Ализе Корне беше тенисистката, която в профил нашата Виктория Томова на старта в Мелбърн и още тогава си пролича, че французойката се намира в чудесна форма и е подготвена за мощно показване по време на Откритото състезание на Австралия. Впоследствие ветеранката реализира една от най-големите изненади в шампионата, откакто в профил Гарбинье Мугурса, която защитаваше финала си от 2020-а година.

Корне обаче не спря единствено дотук, защото през днешния ден записа трета поредна победа в конкуренцията, надигравайки Тамара Зиданшек в близо тричасов тенис маратон - 4:6 6:4 6:2. Така международната номер 61 ще играе в четвъртия кръг на Аустрелиън Оупън за повторно в своята кариера, а първият подобен случай датира отпреди цели 13 години. Там непоставената състезателка ще би трябвало да премери сили с някогашната номер едно Симона Халеп, чието показване до момента в Австралия е повече от удивително.

Срещата сред Корне и Зиданшек започва с лек превес на полуфиналистката от Ролан Гарос, доката тогавашната номер 11 изглеждаше прекомерно пасивна в тези минути и неслучайно видяхме серия от пет следващи пробива в самото начало. Словенката въпреки всичко съумя да се окопити относително бързо и с лекост завоюва идващите три гейма, с цел да поведе в обособените елементи.

Вторият сет също се развиваше напълно под контрола на по-младата тенисистка и тя бързо се снабди с задатък от 4:1. Наглед всичко изглеждаше решено, единствено че Корне беше на изцяло противоположно мнение и проби на три пъти поред своята съперничка, вкарвайки конфликта в съдбоносен трети сет.

Там опитът на 32-годишната тениска се оказа решителен и тя изглеждаше надалеч по-спокойна по отношение на недотам опитната си съперничка, а това незабавно даде цифрово отражение на резултата и Ализе Корне заслужи мястото си измежду 16-те най-хубави в Мелбърн.

Special birthday
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР