Алианц осигурява застраховки живот, имущество и злополуки на клиентите на

...
Алианц осигурява застраховки живот, имущество и злополуки на клиентите на
Коментари Харесай

Алианц и УниКредит стават стратегически банково застрахователни партньори в ЦИЕ

Алианц обезпечава застраховки живот, имущество и злополуки на клиентите на УниКредит в България, Хърватия, Чехия, Унгария, Румъния, Словения и Словакия

Алианц Груп и УниКредит подписаха дълготрайно съглашение за съдействие в Централна и Източна Европа (ЦИЕ). То ще влезе в действие през втората половина на 2018 година и с него УниКредит извънредно ще предлага на своите клиенти застраховки живот, имущество и злополуки на Алианц в България, Хърватия, Чехия, Унгария, Румъния, Словения и Словакия.

Партньорството съчетава мощния банков франчайз на УниКредит със застрахователната експертиза на Алианц. Клиентите на УниКредит ще имат елементарен достъп до застрахователните решения на Алианц посредством обширната клонова мрежа на УниКредит и нейните цифрови платформи за банково обслужване. Локалните партньорства ще се ползват в сходство с всички локални регулации.

" Клиентите на УниКредит ще се възползват от богатия ни опит и възходящото търсене на застраховки живот, здраве, имущество и злополуки в ЦИЕ. Сега можем да защитим тези клиенти в основни моменти от техния живот – сподели Петрос Папаниколау, районен изпълнителен шеф за Централна и Източна Европа на Алианц. – УниКредит и Алианц споделят общия ангажимент да продължат своето разгръщане в Централна и Източна Европа. За нас е наслаждение, че УниКредит избра Алианц за най-хубав сътрудник в даването на застрахователни решения за своите клиенти и това партньорство е удостоверение на нашата сполучлива тактика в Централна и Източна Европа. "

" Това партньорство ще укрепи представянето на УниКредит, като даде цялостна гама от артикули в животозастраховането и общото обезпечаване, както и изключителни услуги на нашите самостоятелни и дребни бизнес клиенти, затвърждавайки водещата ни позиция в района, както и на разпознаваемите пълномощия на марката Алианц ", съобщи Карло Вивалди, шеф на УниКредит за Централна и Източна Европа.

Централна и Източна Европа съставлява пазар със забележителен растеж за застрахователната промишленост. Процентът на навлизане е много под тези в Западна Европа. Банковото обезпечаване се чака да бъде значим канал за дистрибуция и да усили проникването през идващите години.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР