Алергии, астма, опасни микроорганизми и вдишване на различни замърсители могат

...
Алергии, астма, опасни микроорганизми и вдишване на различни замърсители могат
Коментари Харесай

Чаят от тази билка лекува бързо белия дроб

Алергии, астма, рискови микроорганизми и поемане на разнообразни замърсители могат да причинят проблеми на горните дихателни пътища. Симптомите на респираторни болести включват конгестия, затруднено дишане, хрема, сопнато гърло, написа explore.globalhealing.com.

Точно в същото време на годината, когато респираторните болести са постоянно срещани, значимо е да знаете, че органичният риган е мощен инструмент, който можете да включите в арсенала от средства за поддържане на здравето на белите дробове. Ефективен, благонадежден и безвреден - органичният риган е естествено богат на карвакрол, флавоноиди и терпени. Всички тези субстанции са естествени деконгестанти и антихистамини.
Лечебни растения, които да отглеждаме в градината си
Много хора обичат да излизат измежду природата. Миризмата на билки опиянява и в това време изпълва със мощ. Искаме да се зареждам с таз...
Прочети повече
Билката риган като антихистамин
Когато прашец, прахуляк, плесен, химикали, гъбички и бактерии нахлуят в тялото ни, то освобождава химикал, наименуван хистамин, който предизвиква реакция, сходна на алергичните реакции – задръстване на носа, нараснало произвеждане на тайни от лигавицата и кихане.

Риганът противодействието на хистамина и може да помогне за понижаване на тези реакции.

Той също по този начин съдържа розмаринова киселина. В издание на ClinicalExperimental Allergy от 2004 година бе оповестена публикация, обобщаваща резултатите от изследване, което изследва способността на розмариновата киселина да инхибира алергените. 

Риган при кашлица и за положително здраве

Изследванията на учени от УНГ отдела на Медицинския център на Израелския софтуерен институт откриха лечебния капацитет за разнообразни ароматни билки, в това число и на ригана. Той оказва позитивен резултат върху дихателните пътища и кашличния инстикт.
Най-добрите билки за укрепване на имунитета през есента
1. Босилек Босилекът постоянно е именуван сладостен босилек. Той подкрепя храносмилателната и нервната система. Ако страдате от тревога ил...
Прочети повече
Билката съдържа още калций, магнезий, цинк, желязо, калий, витамини А и С и ниацин. Въпреки че тези съставни елементи не въздействат директно на проблемите на горните дихателни пътища, всички те са нужни за вярното действие на имунната система.

Риганът е богат на витамини като А, С, Е и К, фибри, калций, ниацин, манган, фолиева киселина, желязо и каротеноиди като лутеин, зеаксантин и криптоксантин.

Неговата антиоксидантна мощ и дарба за попречване на болести е добре известна. Чаят от риган оказва помощ на тялото да се детоксикира и е потребен в битката с доста болести, в това число и белодробни.

Билката има куп потребни резултати и най-хубавият метод за нейната консумация е под формата на чай. Той може да бъде подготвен от свеж или сушен риган. 

Необходими са ви единствено 1 - 2 супени лъжици или 5 - 10 грама риган. Посоченото количество от билката се залива с чаша гореща вода и се кисне 5 минути. Можете да пиете този чай три пъти дневно, написа boldsky.com.
Подправките, които елементарно може да отглеждате у дома (II част)
Пресните, ароматни билки са един от обичаните ни способи да прибавим усет и многообразие към съвсем всичко, което подготвяме. Ако желаете да...
Прочети повече
Ето и още един вид за подготвяне на чая:
4-6 лъжици риган 2-3 чаши вода резенче лимон  мед
Начин на подготвяне: Сложете водата да заври на котлона и го изключете след нейното завиране. След това прибавете ригана и киснете 5 минути. Прецедете чая и прибавете малко мед на усет. Пийте от тази отвара през целия ден, с цел да извлечете оптимални изгоди от нея.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор, както и да се употребява за диагностика и самолечение! При съществуването на характерен здравословен проблем се консултирайте със съответния експерт.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР