Александър Зверев смята, че е имал съвсем реален шанс да

...
Александър Зверев смята, че е имал съвсем реален шанс да
Коментари Харесай

Зверев: Можех да победя Надал на Ролан Гарос


Александър Зверев счита, че е имал напълно действителен късмет да завоюва миналогодишния полуфинал с Рафаел Надал на Ролан Гарос, приключил със злополучна травма за германеца. Надал завоюва първия сет с тайбрек, а във втория олимпийският първенец падна неприятно и контузи тежко глезена си, което наложи дуелът да бъде преустановен при резултат 7-6(8), 6-6. Няколко дни по-късно Надал завоюва шампионата за 14-и път след безапелационен триумф над Каспър Рууд (6-3, 6-3, 6-0).

„ Мисля, че в случай че не беше травмата, можех да победя Надал. В никакъв случай не желая да звучи надменно, само че е по този начин. Все отново няма по какъв начин да се каже сигурно, защото Рафа е най-великият тенисист, стъпвал на клей корт. В подобен мач в никакъв случай не се знае какво ще се случи. Може би щях да изгубя и без травмата, само че в оня миг усещах, че играя най-хубавия тенис на клей в кариерата си. Бях убеден, че мога в случай че не да победя Надал, то най-малко да се надигравам с него, както се случи. В сходни конфликти изходът постоянно зависи от привидно дребните фактори, само че в действителност усещах, че това може да е моята седмица “ – сподели Зверев пред Eurosport.

Германецът разяснява някои от триумфалните завръщания на Рафаел Надал и Роджър Федерер и направи паралел със обстановката, в която той се намира.

„ Рафа и Роджър са разнообразни. Завръщат се след травми и незабавно стартират да печелят шампионати. Наистина не знам по какъв начин е допустимо, само че го вършат от 20 години. Аз имах потребност от повече време, само че може би моят контузия беше по-различна. Не можех да вървя обикновено в продължение на два месеца. Трябваше да стартира от нулата и да изучавам всичко отначало. Това са фактори, които оказват въздействие в тениса. Все отново не можете да ме сравнявате с Надал, тъй като, както споделих, той се завръща и незабавно стартира да побеждава с 6-0, 6-1, 6-2 “.

Зверев, който предходната година игра полуфинал на Мастърса в Монте Карло, ще стартира присъединяване си в тазгодишното издание с мач против Александър Бублик. Двамата ще открият днешната стратегия на централния корт в 12:00 ч. българско време.

„ Трябва да съм изцяло квалифициран и да покажа най-хубавото от себе си, с цел да победя Бублик. Той е състезател, който постоянно кара съперниците си да тичат непрекъснато и по тази причина съм сигурен, че от физическа позиция ме чака доста тежък мач. С него в никакъв случай не си сигурен какво тъкмо да очакваш. Аз обаче ще се съсредоточвам върху личната си игра. Радвам се, че още веднъж съм в Монте Карло и се надявам да изиграя няколко положителни мача тази седмица “ – приключи носителят на пет Мастърс трофея.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР