Александър Зверев надгради над победата си срещу Григор Димитров и

...
Александър Зверев надгради над победата си срещу Григор Димитров и
Коментари Харесай

След успеха над Григор: Зверев оцеля срещу световния №55 и е шампион в Чънгду!

Александър Зверев надгради над успеха си против Григор Димитров и е новият първенец на АТР 250 шампионата в Чънгду. Германецът в спор за оценката трябваше да срещне дебютанта на такава фаза в Тура - Роман Сафиулин, като международният номер 55 впечатли съществено с представянето си и се намираше на две точки разстояние от купата, само че в последна сметка опитът изигра основна роля за олимпийския златен медалист и той победи в гладиаторската борба след 2 часа и 57 минути - 6:7(2) 7:6(5) 6:3. Така топ поставеният в схемата избегна изненадата във финала и завоюва втория си трофей през 2023-та година, явяващ се общо 21-ви подобен в кариерата му.

Стартът на дуела бе напът да се развие съгласно желанието на германеца, който се възползва от първичната неустановеност в дейностите на противника си и неколкократно приключи сполучливо офанзивите си, с цел да си обезпечи ранен брейкбол. До материализирането на опцията обаче не се стигна, откакто дебютантът на край в Тура засвидетелства устойчивостта си в продължителните разигравания и оцеля, но скоропостижно безупречното показване на Саша даде своето отражение върху събитията на корта и във фундаменталния десети гейм той се откъсна напред с 0:40.

Достигнал до три следващи сетбола, олимпийският златен медалист влезе в серия от грешки и не завоюва нито точка повече във въпросното подаване, като след това даже му се наложи на собствен ред да избавя точка за пробив, само че след поредност от първи сервиси оцеля и всичко трябваше да бъде решено в законосъобразен тайбрек. В него на пиадестала излезе смелата игра на Сафиулин, който надалеч не се колебаеше в това да форсира топката при размените от главната линия и съвсем непроменяемо оставяше топ поставения безгласен, при което направи първата крачка по пътя към купата.

В началото на втората част германецът очевидно загърби случилото се до момента в хода на срещата и подвигна оборотите, като показва положителни рефлекси наоколо до мрежата и разполагаше с цели три брейкбола, само че стабилността на международния номер 55 от дъното на корта още веднъж впечатли и той впечатли с въодушевената си игра, с помощта на която не просто отстоя своето, а реализира дебютния за финала пробив. Същевременно настъпи и моментът за здрави нерви, когато руснакът сервираше за затвърждаването на преднината си, и въпреки той да доближи геймбол, то в последна сметка ръката му трепна напрегнат, при което топ поставеният не чакаше втора покана и осъществя рибрейк.

Оттам насетне проследихме сериозна доминация на сервиращите, които напълно дирижираха събитията на корта и ни водиха до нов тайбрек, в който Зверев образно си беше направил нужните заключения на база предходния подобен и задаваше темпото в разиграванията, като нарасналата му експанзия го изведе до стремежи процес на дългия гейм и финалът бе изпратен в заключителната си фаза.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР