Александър Зверев и Холгер Руне станаха последните двама тенисисти, които

...
Александър Зверев и Холгер Руне станаха последните двама тенисисти, които
Коментари Харесай

Александър Зверев и Холгер Руне са последните двама участници на Финалите на АТР в Торино

Александър Зверев и Холгер Руне станаха последните двама тенисисти, които си подсигуряваха място на Финалите на АТР, които за трета поредна година ще се проведат в Торино (12-19 ноември).

Това стана факт през вчерашния ден вечер, откакто Карен Хачанов и Хуберт Хуркач отпаднаха в четвъртфиналната фаза на Мастърса в Париж и по този метод се простиха с възможностите си да играят в заключителната конкуренция за годината.

За Зверев това ще бъде завръщане в конкуренцията, защото през предходната година той се възстановяваше дълго време от травма и на процедура не игра във втората половина на сезон 2022.

В кариерата си преди този момент обаче германецът има още пет участия във Финалите на АТР, като е спечелил и две трофеи. Любопитното е, че първата от тях пристигна през 2018-а година в Лондон, а идната три години по-късно, когато към този момент надпреварата се организираше в Торино.



Междувременно, за Холгер Руне това ще бъде дебют в конкуренцията на осемте най-хубави, откакто през предходната година датчанинът остана запаса.

През този сезон 20-годишният Руне завоюва една единствена купа - в Мюнхен - и макар че имаше слаба втора половина на годината съумя да се добере до последното осмо място за Финалите на АТР в Торино.

Останалите тенисисти, които ще спорят за купата в италианския град ще бъдат Новак Джокович, Карлос Алкарас, Даниил Медведев, Яник Синер, Андрей Рубльов и Стефанос Циципас.

With four former champions set to compete, the singles field for the 2023 is officially set.

Read more ️
— ATP Tour (@atptour)



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР