Александър Везенков отбеляза 3 точки при победата на Сакраменто Кингс

...
Александър Везенков отбеляза 3 точки при победата на Сакраменто Кингс
Коментари Харесай

Александър Везенков отбеляза 3 точки и овладя 4 борби за важна победа на Сакраменто над Оклахома

Александър Везенков означи 3 точки при успеха на Сакраменто Кингс над Оклахома Сити Тъндърс със 128:123 в мач от постоянния сезон на НБА на Съединени американски щати и Канада. Българинът прекара 10 минути на паркета, като в на сметката си прибави и 4 битки.

Везенков се появи в игра за първи път при оставащи 3 минути от първата четвърт. Българинът пропусна от тройката, а единствено след към две минути на паркета, той още веднъж седна на пейката. Първият интервал приключи с минимална преднина за " гръмотевиците " - 30:29.

Саша стартира втората четвърт и остана на паркета към шест минути, в които се регистрира с две битки, само че също по този начин извърши и нарушаване. В даден миг от този интервал Сакраменто водеше с 10 точки, само че в последна сметка Кингс влязоха в почивката с задатък от 6 при 59:53.

Българинът означи единствения си панер в мача със пукотевица от тройката при започване на последната четвърт. С него Сакраменто поведе със 105:92, което накара старши треньора на Оклахома Сити Майк Дайгно да вземе таймаут.

Силен мач изигра водачът на " кралете " ДиАрън Фокс, който означи 41 точки. Той добави три битки и седем асистенции. Малик Монк и Домантас Сабонис вкараха по 18 пункта. Литовският център записа и " дабъл-дабъл ", откакто овладя 16 битки.

Най-резултатен в мача беше гардът на Оклахома Шей Гилджъс-Алекзандър с 43 точки. Той добави шест битки и девет асистенции.

Мачът беше сред два от водещите тимове в Западната конференция. С успеха Сакраменто към този момент има баланс 14-9 и е пети в класирането. Оклахома е с актив 15-8, като  падна с една позиция и към този момент е трети в класирането. За Везенков и неговият тим следва домакинство на Юта Джаз в неделя от 5:00 сутринта българско време, до момента в който " гръмотевиците " имат аудиенция на първенеца Денвър Нъгетс още веднъж в неделя, само че с един час по-рано. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР