Александър СимовКандидатът на ПП/ДБ за кмет на София Васил Терзиев

...
Александър СимовКандидатът на ПП/ДБ за кмет на София Васил Терзиев
Коментари Харесай

Милионерът-камикадзе

Александър Симов
Кандидатът на ПП/ДБ за кмет на София Васил Терзиев е на път да се трансформира в най-зрелищното камикадзе, което в миналото е озарявало политическия хоризонт на страната.
На 23 август (ден в който Европа почитала жертвите на комунизма и нацизма) Милионерът изригна в обществените мрежи: " Няколко генерации са погубени от комунизма у нас, техните съществени права са потъпкани и отнети, и принудително е спряно развиването на една страна, която е била част от европейското семейство... ".
Ако тази мозъчна детонация беше артикул на елементарен психодесен, надали някой щеше да й обърне внимание. Поредната патетична логорея, която служи за изстискване на еднаквост.
От устата на Терзиев обаче тези думи са садомазохизъм. Това е следващо отказване от дядо му, татко му, чичо му и целият му жанр. Зрелищното самобичуване и късане на плът продължава. Очевидно отричането от фамилията ще е главната движеща мощ на Кандидата. По три пъти дневно ще бие чело в земята и с горещи сълзи ще моли за амнистия, ще плюе в фамилните албуми и ще си прави политическо харакири. Отново и още веднъж. 
Нека не разясняваме самото изказване. То е изцяло лишено от смисъл и е безусловно погрешно. Защото антикомунистическото оливане ни докара до такава степен, че възкресихме от блатото на предишното най-големите психопати от нашата история. Днес ги почитаме като жертви, твърдим, че някакъв ярък интелектуален хайлайф е бил избит от простите селяни, даже и когато знаем до болежка, че този хайлайф е потопен в кръв до лактите. 
Нямам визия кой дава отговор за акцията на Терзиев, само че методът по който се пробват да го нареждат рисково доста наподобява на побутване в пропастта. Кой естествен човек би поискал да гласоподава за кандидат, който се отхвърля от своето минало и трансформира фамилната си история в непрекъснат обект на офанзива. Внукът, синът, племенникът на Държавна сигурност внезапно е осъзнал, че комунизмът е зло. Какво тъкмо казваш за дядо си с това? А за татко си?
Никой не може да бъде натоварват с биографията на своите прародители, само че и никой няма правото да ги тъпче с мръсни крайници и ръце по този извратен метод.
Но дано да оставим встрани политическият и честен проблем. В политиката от време на време би трябвало да проучваме и технологията. 
Какво си мисли, че печели с подобен статус Милионерът?
Баналните тъпотии против комунизма освен няма да му върнат изгубени десни гласоподаватели, само че и ще ги стимулира гневно да играят против него. Видях реакциите под неговия статус - десницата за следващ път беше възпламенена и трагично разединена. Защото Терзиев и неговата биография са отричане на 30 годишни стонове, писъци и проклятия, които десницата раждаше, с цел да си измисли някаква еднаквост. 
За по-неутралните пък тематиката за комунизма е като кост от бронтозавър. Постоянното завиране в нея, а не в действителните проблеми на София е израз на стратегическа уязвимост и на пораженчество в лагера, който на всички места тръби, че е предупреден победител за столицата. Повечето хора се интересуват ще бъде ли решен въпросът с детските градини, а не с следващата храчка на един внук към гроба на дядо му. 
В ушите на левите гласоподаватели пък това самобичуване и проклятията против фамилията изцяло дисредитират Единственият Велик Кандидат. Човек кадърен да разрови костите на дядо си и да се гаври с тях, с цел да задоволи една истерична фракция от фанатици, по никакъв метод няма по какъв начин да им стане любим.
Едно изказване – три поредни изстрела в коляното.
Глупостта е взела повече жертви от всеки деспотичен режим по земята.>  
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР