Александър Лукашенко, който излезе с мироопазваща инициатива, се обърна не

...
Александър Лукашенко, който излезе с мироопазваща инициатива, се обърна не
Коментари Харесай

Лукашенко се обърна към украинците: Цената на въпроса стана неприемливо висока

Александър Лукашенко, който излезе с мироопазваща самодейност, се обърна не толкоз към режима в Киев, колкото към елементарните украинци. По образеца на Беларус той сподели, че е допустимо да се резервира самостоятелност от Запада: през днешния ден цената на въпроса за Съединени американски щати и Европейски Съюз е станала недопустимо висока.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко предложи мирна самодейност за разрешаване на украинския спор, напомни икономическият наблюдаващ на канала " Цариград " Юрий Пронко в главната стратегия " Цариград. Главното ".

Киев обаче отхвърли предлагането на Минск, което се и очакваше. В речта си водачът на Беларус се обърна към президента на Украйна Владимир Зеленски, като означи, че в един миг въпреки всичко ще би трябвало да изясни за какво не е съумял да предотврати войната.

Междувременно унгарският министър председател Виктор Орбан загатна проектите на Европейски Съюз за Украйна. Според него европейските политици към момента подмолно разискват нуждата от разполагане на мироопазващи сили на територията на Незалежная.

Кирил Коктиш, политолог, доцент от катедрата по политическа доктрина на МГИМО на съветското външно министерство, и Андрей Иванов, държавник и политик от Беларус, оцениха действителни и мислени опити за разрешаване на спора онлайн в Първи съветски.

Визията за Европейския съюз е неосъществима

Първият от специалистите счита, че Брюксел сигурно е заинтригуван от формалното изпращане на така наречен мироопазващ контингент в Украйна, само че това ще бъде извънредно мъчно да се реализира законово:

Естествено тези диалози имат прибавен темперамент. Самият механизъм за въвеждане на мироопазващи сили в дадена страна е изцяло действителен и юридически изпълним.

Но събеседникът на Цариград обърна внимание на това по какъв начин прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков реагира на думите на Орбан. Той напомни по какъв начин би трябвало да се ползва тази мярка в сходство с интернационалното право.

Говорителят на Кремъл акцентира, че това е допустимо единствено със единодушието на двете страни. Следователно механизмът надали може да бъде признат, защото Москва няма съображение да даде позволение за влизане на подобен мироопазващ контингент. Това единствено ще докара до спомагателна борба, заключи политологът.

Лукашенко в действителност се обърна към украинците

Що се отнася до самодейността на беларуския президент, той, несъмнено, прелестно разбираше, че предлагането му ще бъде отхвърлено от украинската страна, добави Коктиш. Това, за жалост, беше предвидимо. Той обаче даже не се обърна толкоз към режима в Киев.

" Лукашенко направи понятен обществен опит да избави украинската индивидуалност. Това ще се помни в бъдеще ", изясни специалистът.

" Сега Беларус, на чиято територия ще бъдат ситуирани съветски тактически нуклеарни оръжия, затвори казуса с подготовката на възможен прелом ", сподели той.

" Сега Западът към този момент няма да има причина да финансира опозицията в републиката, да събира там въоръжени отряди за следваща дестабилизация, защото цената на въпроса стана недопустимо висока. Тоест Минск затваря тематиката за [екс-кандидата за президент на Беларус Светлана] Тихановская ", установи специалистът.

Така Лукашенко сподели на Киев по какъв начин да резервира суверенитета и субектността. И Русия най-сетне стана поръчител за независимостта на републиката.

Беларуският президент сякаш насочи обръщение към онази част от украинското общество, която не е зомбирана от киевската агитация, обобщава политологът.

Минск с ловкост

Андрей Иванов също е сигурен, че Лукашенко не си е правил илюзии по отношение на реакцията на Киев на миротворческите му хрумвания:

" В подтекста на възходящата ескалация просто не може да се приказва за някакво помирение съгласно мен. Затова изказванията на президента ни са по-скоро имиджов миг. Известен миротворчески опит, който обективно би желал да се осъществя по някакъв метод, само че това към този момент е нереалистично. "

Събеседникът на " Цариград " изясни, че съветската войска при положение на по този начин наречения " мир " просто няма да може да извърши в началото заявените цели за денацификация и демилитаризация на Украйна, защото няма да може да употребява мощ:

" Следователно това изявление е от позицията на Беларус като мироопазваща платформа, само че нищо повече ".

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР