Александър Лазаров не направи най-добрия възможен старт на новия тенис

...
Александър Лазаров не направи най-добрия възможен старт на новия тенис
Коментари Харесай

Лазаров записа нов убедителен успех и премина пресявките на Чаланджъра в Оейраш!

Александър Лазаров не направи най-хубавия вероятен старт на новия тенис сезон, само че наподобява Алекс е преодолял компликациите от миналите седмици, съдейки по неговото отлично показване на Чаланджъра в португалския град Оейраш до този миг. Българинът стартира присъединяване си от квалификациите на шампионата и през днешния ден реализира втората си поредна чиста победа, с която си подсигурява място в главната скица. Лазаров срещна известни компликации в дуела си против Ян Чоински, единствено че беше по-стабилен в решителните моменти, с цел да се наложи с крайното 6:4 6:3. По този метод ще имаме двама българи в същинската фаза на конкуренцията, защото Димитър Кузманов е подложен под номер 8 и чака да разбере противника си на старта.

Лазаров стартира отлично, реализирайки ранен пробив, но паритетът незабавно беше възобновен. Двамата играчи влизаха постоянно в дълги замени от главната линия, в които нормално Чоински заемаше по-активна позиция и привидно диктуваше темпото на срещата. Родният ни представител обаче се защитаваше ловко благодарение на подсечените си бекхенди и изчака ново пропукване от страна на съперника си, което пристигна в седмия гейм и скоро четвъртата ни ракета имаше задатък в сетовете.

Маратонските точки продължиха и във втората част, която не започва по никакъв начин удачно за нашия съотечественик и той изостана с 0:2. Тогава Алекс промени първичния си тактически проект и все по-често поемаше самодейността, а ударите му работеха съвсем безотказно и той обърна нещата до 4:2 в своя изгода.

Българинът продължи да има игрово превъзходство на корта и умерено можеше да затвори срещата с дълга своя серия от геймове, единствено че британецът отрази няколко брейкбола и се задържа в резултата. Това обаче не му оказа помощ изключително доста, тъй като Лазаров продължаваше да демонстрира най-хубавия си тенис и постави точка на разногласието, реализирайки гръмък форхенд уинър по късия диагонал.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР