Александър Иванов от ГЕРБ призова управляващите да обяснят какви са

...
Александър Иванов от ГЕРБ призова управляващите да обяснят какви са
Коментари Харесай

ГЕРБ призова управляващите да обяснят какви са вижданията им за промяна в КЗК - и тя ли ще бъде превърната в партиен, или коалиционен орган като КЕВР


Александър Иванов от ГЕРБ прикани ръководещите да обяснят какви са вижданията им за смяна в Комисия за защита на конкуренцията, тъй като не виждал подобен с изключение на в намаляването мандатността и в изпълнителното му тяло. Той уточни, че единствено се усилват заместниците на управлението на двама.

" Надявам се това да не дава отговор на някакъв квотен принцип. Какви проблеми се търсят да се решат и това дали не е цел за преодоляване на някакви органи? ", нападна той ръководещите. Иванов упрекна обединението, че е подходила по същия метод с КЕВР и заподозря, че и Комисия за защита на конкуренцията ще бъде превърната в тясно партиен, може би съдружен орган.

Депутатът уточни, че европрактиката дава и мандатност като сегашната. По думите му най-ниската дълготрайност е 5 г, а в някои страни този орган е без мандат. И попита за какво този законопроект не е импортиран от Министерския съвет. " Сегашният мандат завършва след не по-малко от година. За къде бързате, какво ще измененията с изключение на управлението?

Има ли решение за възстановяване работата на органа? Не забравяйте, че той не е последна инстанция и неговите решения подлежат на правосъден надзор ", обърна се към вносителите Иванов.

Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР