Александър Детев, На “Възраждане е обявена война, заяви лидерът на

...
Александър Детев, На “Възраждане е обявена война, заяви лидерът на
Коментари Харесай

Костадинов обяви война на България. Но няма как да спечели

Александър Детев,

На “Възраждане ” е оповестена война, съобщи водачът на партията Костадин Костадинов. И е прав - война в действителност се води. Но той за следващ път не е схванал кой е агресорът и кой - жертвата.

Още с появяването си партия " Възраждане ” разгласи война на българското общество. Като инструментализираха историята, те оповестиха война на предишното. Като насъскаха разнообразни групи в обществото една против друга - те оповестиха война на сегашното. Като сложиха под подозрение геополитическия избор и посока, подкрепяни от болшинството в България, те оповестиха война и на бъдещето.

Война против всички

Никой не е пощаден в тази война. Тя бе поведена против българските лекари и учени с псевдонаучните тези, които представители на “Възраждане ” разпространяваха по време на пандемията. Ваксинираните антиваксъри обясняваха на най-уязвимата част от обществото - болните, възрастните, едва образованите - че това е просто “грипче ”, а имунизациите са рискови. В този стадий на войната жертвите бяха десетки хиляди.

Бяха построени фронтове против интелектуалци, учени, актьори, малцинства, религии. Щурмувани бяха и бесарабските българи, които си разрешиха да кажат, че в Украйна могат умерено да съхраняват и развиват българската просвета и език, които толкоз обичат. Костадинов внуши, че те са платени и неискрени, тъй като се опълчват на пропагандата му.

Срамни изстъпления по българските улици

На мушка попадна даже изкуството - 90 години откакто в Германия лумнаха злокобните клади с книги, оповестени за “негермански ” и “морално упадъчни ”, последователи на “Възраждане ” стопират прожекции на филми, тъй като са “антибългарски ” и “педофилски ”. И с цел да станат асоциациите с това време още по-плашещи, върху магазинче в София се появи и надписът “Jude ”, съпроводен от шестоъгълна звезда.

Всички тези събития доведоха и досега, в който Костадин Костадинов разгласи, че неговата „ специфична интервенция “ в действителност е пълномащабна война. Във Facebook Костадинов дефинира цялата демократична общественост в България като “озверяла античовешка паплач ” и прикани “тази уродлива сган да бъде изметена ”.

Тази война на Костадинов е обречена

Иначе казано – става дума за всички, които се борят за това България да остане дейна част от мирна, многообразна, богата и толерантна Европа и се опълчват на експанзията против Украйна, военните закононарушения и потъпкването на интернационалното право.Впоследствие Костадинов дефинира двете ръководещи обединения и надлежно 1 милион и 200 хиляди български жители, които са дали своят вот за тях, като “неофашисти ”, заимствайки от лексиката на своя идол Путин.

Но до момента в който Путин атакува прилежащ народ, Костадинов от години води война против своя личен. И ще я загуби, когато всички, в това число институциите, осъзнаят това. Дано изказването на Николай Денков е първата стъпка.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР