Алберт Попов зае престижното девето място в слалома на олимпийските

...
Алберт Попов зае престижното девето място в слалома на олимпийските
Коментари Харесай

Престижно девето място за Алберт Попов на слалома в Пекин


Алберт Попов зае влиятелното девето място в слалома на олимпийските игри в Пекин. Той съумя да пребори мощната конкуренция и да резервира позицията си и при второто втурване за деня. По-рано през днешния ден (16 февруари) българинът беше девети след първия манш.

Това е трето най-хубаво родно класиране в слалома на олимпийски игри. В Лейк Плесид 1980 и Сараево 1984 именитият Петър Попангелов става шести в крайното нареждане.

Снимка: Reuters


Родният скиор прибавя това достижение към рекордното класиране за страната ни в гигантския слалом преди дни. Тогава той приключи на 17-о място.

Във втория манш Попов потегли постепенно, само че в долната част на трасето съумя да компенсира и да се класира в топ 10. Деветото му място е и най-хубавото родно класиране досега в Пекин.

Снимка: Reuters


Другият български представител - Камен Златков, беше 20-и след първото втурване, само че при второто не съумя да приключи.

Шампион стана французинът Клеман Ноел, който съумя да изпревари водача след първия манш Йоханес Щролц (Австрия). Бронзът през днешния ден остана за международния първенец в дисциплината от Кортина д'Ампецо 2021 Себастиан Фос-Солевог от Норвегия.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР