Албанският премиер Еди Рама заяви категорично, че местните избори ще

...
Албанският премиер Еди Рама заяви категорично, че местните избори ще
Коментари Харесай

Избори в Албания ще има на 30 юни, категоричен е премиерът Рама

Албанският министър председател Еди Рама съобщи изрично, че локалните избори ще се проведат на 30 юни, защото те са планувани по конституцията, която "не може да се третира като парцалена топка ".

Еди Рама към момента е на мнение, че опозицията е в под паника боязън от правосъдната промяна. Еди Рама, министър председател на Албания: Няма отсрочване. Изборите ще се проведат на 30 юни. Не можем да отваряме път на разрушителната политика. Не можем да си позволим на някого да си играе с конституцията като с парцалена топка. Никой не може да взима за пленник демократичния развой, това до момента не е виждано на никое място и няма да бъде забелязано даже и тук. Очевидно имаме лични неточности, дефекти, имаме какво да вършим. Ние не сме най-хубавите, само че по-добри от нас нито е имало, нито ще има.

Лидерите на петте опозиционни партии, които са част от обединената албанска съпротива, желаеха от президента Илир Мета да отсрочи локалните избори за шест месеца.

"Президентът Мета сподели, че е подготвен да отсрочи датата на изборите, в случай че има политическо схващане, през днешния ден разбрахме, че няма схващане от незаконното държавно управление. Ето за какво е доста значимо да се отсрочат изборите за шест месеца и да се образува преходно държавно управление ", съобщи от своя страна водачът на Републиканската партия Фатмир Медиу.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР