Албанската полиция е арестувала 24 души, предполагаемо замесени в криминална

...
Албанската полиция е арестувала 24 души, предполагаемо замесени в криминална
Коментари Харесай

24-ма арестувани в Албания по подозрение в трафик на хора към САЩ

Албанската полиция е арестувала 24 души, хипотетично забъркани в престъпна организация, която изработвала подправени документи за незаконно прекачване на хора в Съединени американски щати, Канада и Англия, заяви Асошиейтед прес.

Операцията е била извършена в съдействие с американската Служба за дипломатическа сигурност. На арестуваните са повдигнати обвинявания в трафик на хора, подправяне на документи и присъединяване в незаконна група.

Разследването е стартирано от Службата за дипломатилеска сигурност преди една година, когато е бил открит подправен американски паспорт. В хода на интервенцията е разкрита интернационална незаконна организация, която се занимавала с нелегално прекачване през границата и разработване на подправени документи като персонални карти, паспорти, шофьорски книжки и здравноосигурителни карти.

Софийска районна прокуратура завърши следствие за разврат и трафик на хора

Групата употребила пътнически и туристически организации, с цел да обезпечава транспортни документи и места за настаняване, най-вече в Италия и Германия, за лица от Албания, Косово и други страни, искащи незаконно да преминат в Съединени американски щати, Канада и Англия.

Арестите на хипотетичните членове на незаконната група са били осъществени в понеделник в Тирана и други албански градове, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР