акви са предимствата и недостатъците на дистанционното обучение? Проучване, проведено

...
акви са предимствата и недостатъците на дистанционното обучение? Проучване, проведено
Коментари Харесай

Как онлайн уроците да бъдат най-ефективни

акви са преимуществата и минусите на отдалеченото образование? Проучване, извършено измежду родителите, демонстрира разделяне за това присъствено или онлайн образование избират те в актуалната епидемиологична конюнктура.

Участие в допитването са взели 20 000 родители. Обучението в клас е подкрепено от 47% от интервюираните, а напълно онлайн уроците поддържат 22%. За хибридна форма са към 30%. Това заяви в ефира на Цвета Брестничка от асоциация "Родители ".

Тя означи, че данните се въздействат от това от какъв град са родителите, тъй като ситуацията по места е друга.

Според шефа на Националната финансово-стопанска гимназия Мая Гешева всички са уверени в преимуществата на присъственото образование и за нея то няма аналог.

"Ние предлагаме обезщетителни механизми предвид на обстановката в страната. Трябва да намерим допирна точка сред правото на обучение и на здраве на всяко дете. Стана видно, че продължителното образование в отдалечена форма не е решение. От просветното министерство оферират гъвкави модели, зад които аз стоя ", разяснява шефът.

Гешева добави още, че от март месец до момента учителите са извървели сериозен път и са повишили цифровите си пълномощия.

Родителите обаче считат, че най-голямото предизвикателство е в това детето да усвоява материала по отдалечения метод на образование.

"Мотивацията на детето пада и родителите са показали взаимоотношението сред учители и възпитаници. Преподавателите се оправят по друг метод и това е казусът ", съобщи Брестничка.

Училищният психолог Биляна Леонова, че опосредстваната връзка при отдалеченото образование лишава човешкото другарство от невербалната връзка.

"В класната стая вниманието на ученика може да бъде върнато с един взор или допиране. Това ги връща в процеса. При онлайн уроците сме лишени от тази опция, тъй като учителят няма самостоятелен надзор върху децата ", добави тя.

Леонова уточни, че спокойствието и уютът на домашната среда допускат по-лежерно държание.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР