Актьори от Драматичния театър и хора на словото ще са

...
Актьори от Драматичния театър и хора на словото ще са
Коментари Харесай

Актьори и поетеси ни четат в Нощта на литературата

Актьори от Драматичния спектакъл и хора на словото ще са звездите на Нощта на Литературата, която стартира в 18 часа на следващия ден на 10 разнообразни места в Пловдив. По традиция, локациите се назовават „ читателски гнезда”.

В четенията ще вземат участие актьорите Ивайло Христов, Мария Генчева, Златко Павлов и Даниела Танева Костова. Хора свързани със словото като Емилия Каменова, Рамела Бохосян и Елена Диварова.

Литературният хепънинг се организира от 2012 година по концепция на Чешките културни центрове и Европейското съдружие на националните културни институти.

Целта на Нощта на литературата е да бъдат показани всевъзможни творби на европейски създатели, които са преведени на български език. Ще бъдат четени определени фрагменти.

Началото е в 18:00 ч. като един фрагмент ще се повтаря на съответно място до 21:30 ч. Така публиката ще пътешества из града и ще може да посети разнообразни места за четене.

Четенията ще стартират на всеки половин час с дълготрайност към 15 минути с цел да има време и за напредване.

Местата за Нощта на литературата са къща „ Верен Стамболян” на ОИ „ Старинен Пловдив”, НБ „ Иван Вазов”, „ Бий Боп Кафе”, „ Винтидж Хаус Кафе” и AVR Ателие.

Другите гнезда за четене са читалищата „ Алеко Константинов - 1954”, Шалом Алейхем – 1945”, „ Христо Г. Данов”, „ Низъм Хикмет” и „ Възраждане”.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР