Актьорът Иван Ласкин почина тази нощ във Военномедицинска академия. На

...
Актьорът Иван Ласкин почина тази нощ във Военномедицинска академия. На
Коментари Харесай

Иван Ласкин - историята на актьора бунтар

Актьорът Иван Ласкин умря тази нощ във Военномедицинска академия. На 28 декември предходната година той беше признат в лечебното заведение, като преди този момент два месеца се лекуваше в "Пирогов ".

Припомняме биографията на артиста бунтовник:

Иван Ласкин е роден на 10 март 1970 година в София. Става известен през 1986 година с осъществяването си на основната роля на дребния Васко в 6-серийния детски филм "Васко да Гама от село Рупча " на режисьора Димитър Петров по сюжет на Братя Мормареви. За ролята е определен напълно инцидентно. Родителите му нямат нищо общо с киното и театъра. Корените на татко му са от Самоков, а по майчина линия е арменец. Асистенти на режисьора Димитър Петров го виждат на улицата измежду група момчета, които обикалят из улиците на София и стрелят с прашки.

През 1994 година приключва НАТФИЗ в класа на проф. Здравко Митков. Същата година в Малък градски спектакъл "Зад канала " извършва ролята на Джими Портър в постановката "Обърни се с яд обратно " от Джон Осбърн, която му носи огромен триумф. За тази роля през 1995 година печели премия "Аскеер " в категория "Изгряваща звезда ".

В креативната му биография са записани участия допълнително от 12 български игрални кино лентата, 20 европейски и американски продукции и телевизионни сериали. Участвал е във филмите и сериалите "Вагнер " (1998), "Магьосници " (1999), "Дунав мост " (1999), "Хайка за вълци " (2000), "Колобър " (2001), "Отвъд чертата " (2003), "Стъклената река " (2010). Играл е в съвсем всички столични театри - от 1994 година до 1997 година в Малък градски спектакъл "Зад канала " от 1997 година до 2014 година в Театър "Българска войска ". Участвал е в постановки на Народния спектакъл "Иван Вазов ", в спектакъл "Сълза и смях, Театър "199 ". Известен е с функциите си в постановки на режисьорите Красимир Спасов, Крикор Азарян, Николай Ламбрев и Стефан Москов. Една от последните му функции е тази на Иванов в "Иванов " на Антон Чехов в Драматичен спектакъл "Гео Милев " в Стара Загора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР