Актуализацията на бюджета ще бъде разгледана на експертен коалиционен съвет

...
Актуализацията на бюджета ще бъде разгледана на експертен коалиционен съвет
Коментари Харесай

Ще е готова ли навреме актуализацията на бюджета - експертен съвет е насрочен за днес

Актуализацията на бюджета ще бъде прегледана на експертен съдружен съвет през днешния ден следобяд.

Предложенията са от 1 юли да влязат в действие ограниченията на държавното управление за справяне с рецесията. Предвижда се минималната пенсия да стане 467 лв., да отпадне Данък добавена стойност върху хляба, да се вкарат обезщетения за цената на горивата към крайните консуматори, а родителите да получават по-големи данъчни облекчения.

Под въпрос остава ще се усилят ли заплатите в държавната сфера и с какъв брой. Вчера в " Денят стартира " министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков съобщи, че ще упорства за най-малко 10% растеж.

Днес вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев съобщи, че не се плануват спомагателни средства в бюджета за нарастване на заплатите. Според него пари за по-високи заплати в обществения бранш има, само че са нужни оптимизации.

Подробности вижте във включването на Милена Кирова.

Тази заран в коридорите на Народното събрание Асен Василев не разяснява параметрите на приходната и разходната част на готвената актуализация на бюджета. Увери обаче, че не се планува нарастване на бюджетното салдо и дефицитът ще остане, както е заложен - 4,1%. Според него е напълно реалистично идната седмица актуализацията да бъде прегледана на съвещание на кабинета и оттова - изпратена в Народното събрание.

" Очакваме идната седмица трите законопроекта да бъдат признати от Министерски съвет, да влязат в Народно заседание и разглеждането в границите на месец да завърши. Предвиждаме бюджетното салдо да не се трансформира, дефицитът да остане 4,1 %. Миналата година при хетерогенен парламент мина актуализацията за 2 седмици. " - сподели вицепремиерът Василев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР